ANAF a publicat Ghidul fiscal al contribuabililor care realizează venituri din străinătate

Ministerul Finanțelor a publicat un material informativ dedicat contribuabililor persoane fizice care au obligaţia să declare şi să plătească impozitele şi contribuţiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020. Noul ghid este menit să clarifice o serie de aspecte legate de:

  • tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declarația unică;
  • tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România;
  • modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută;
  • contribuțiile sociale datorate;
  • modul de determinare și acordare a creditului fiscal.

Contribuabilii interesați pot găsi și alte detalii utile despre Declarația unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare și de unde se pot procura, cum se poate depune Declarația unică și ce modalități de plată sunt puse la dispoziția contribuabililor. Rolul noului ghid fiscal este de a încuraja și asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din străinătate și să plătească impozitele și contribuțiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.

Ministerul Finanțelor a anunțat că va continua să extindă numărul materialelor informative dedicate persoanelor fizice și juridice pentru a încuraja cât mai mult conformarea fiscală voluntară a contribuabililor. Materialele se găsesc pe site-ul ANAF.RO, în secțiunea Asistență Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente și alte materiale informative.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *