ANAF a demarat executările silite în Constanța pentru recuperarea datoriilor contribuabililor

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa anunță, miercuri, că, încă din 2018, a început aplicarea măsurilor de executare silită. Astfel, din totatul de încasări de peste 3,15 miliarde lei, ponderea încasărilor din această procedură reprezintă 8,03%, adică peste 253 milioane lei.

Potrivit AJFP Constanța, prin somații s-a recuperat suma de peste 111 milioane lei, prin popriri asupra disponibilităţilor din conturi bancare s-au încasat peste 128 milioane lei, popriri pe venituri (terţ poprit) – s-a colectat suma de peste 11 milioane lei, valorificări sechestre bunuri mobile suma de peste 124.000 lei, iar prin valorificări bunuri imobile indisponibilizate – peste 2,4 milioane lei.

De asemenea, în 2018, au fost organizate 306 licitaţii din care 108 s-au finalizat cu valorificarea bunurilor, astfel fiind valorificate 36 de bunuri mobile şi 72 bunuri imobile.

„Valorificarea bunurilor sechestrate prin licitaţie publică este un proces anevoios de recuperare a debitelor înregistrate de agenţi economici şi persoane fizice la bugetul general consolidat. Cumulat cu faptul că procedura în sine se întinde pe o perioadă lungă de timp, există situaţii în practică ca bunurile să nu poată fi valorificate în cadrul primei licitaţii, ci abia la a patra sau a cincea licitaţie. Odată cu a doua licitaţie şi valoarea bunului este redusă etapizat cu câte 25% din valoarea evaluată până la cea de a treia, astfel încât şi capacitatea de recuperare integrală a debitului scade”, au mai precizat reprezentanții AJFP.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *