Spread the love

Proiectul de Lege privind unele măsuri referitoare la sumele acordate reprezentând ajutoare de urgenţă este inițiat de 52 de deputați și senatori PSD. Inițiatorii consideră că se impune exonerarea de la plată pentru sumele reprezentând acordarea ajutoarelor de urgență persoanelor aflate în stare de dificultate, pe care acestea trebuie să le restituie primăriilor, drept consecință a constatării de către Curtea de Conturi a unor prejudicii.

„Ca urmare a controalelor efectuate de auditoria publici din cadrul Curții de Conturi a României s-a constatat, în cazul unor anumite primării, că sumele reprezentând acordarea ajutoarelor de urgență persoanelor aflate în stare de dificultate trebuie restituite. (…) Ajutoarele de urgență au fost acordate pentru intervenții chirurgicale care impun costuri suplimentare necompensate, tratamente și investigații în clinici de specialitate, proteze, orteze cărucioare etc ș.a.m.d. (…) Toate aceste ajutoare au fost acordate în baza legislației în vigoare și hotărârilor de consiliu local, care au stabilit în mod efectiv situațiile pentru care pot fi acordate ajutoare de urgență”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor, care, din rațiuni de partid, l-au amplasat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, în fruntea listei. Printre susținătorii inițiativei se regăsește un singur constănțean, senatorul Nicolae Moga.

Proiectul a fost adoptat de Senat pe 20 iunie a.c. și, în prezent, este trimis pentru raport la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, unde amendamentele trebuie depuse până marți, 26 iunie, iar raportul trebuie emis până miercuri, 27 iunie.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *