Amenzi usturătoare pentru șoferii care circulă în zona peninsulară a Constanței fără permis de acces!

Atenție, constănțeni! Începând de luni, 6 mai, se restricționează accesul auto în zona peninsulară. Potrivit reprezentanților Primăriei Constanța, circulația rutieră este permisă ocazional pentru aprovizionare, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, rezidenți, instituții publice, amenajări, furnizorii serviciilor de catering, poștă, curierat, transport valori, persoane și taxi, organizarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive și pentru situații excepționale sau situații de urgență.

„Intrarea și ieșirea mașinilor în/din zona peninsulară se realizează doar prin punctele prevăzute în Regulamentul de acces în care au fost amplasate indicatoare de semnalizare rutieră, iar viteza de deplasare a vehiculelor în zonă este de maximum 30 km/h. Constituie contravenție și se sancționează cu amendă următoarele fapte: accesul în zona peninsulară cu permis multiplicat, copiat, anulat, etc sau fără permis de acces, nerespectarea de către posesorii de premise a programului de acces; utilizarea permisului pentru alt vehicul decât pentru cel care a fost eliberat; neafișarea permisului de acces cu fața la loc vizibil din exteriorul vehiculului pentru a permite verificarea datelor înscrise; oprirea sau staționarea voluntară a vehiculelor care provoacă blocarea căilor de acces; nerespectarea semnificației indicatoarelor de semnalizare rutieră; neeliberarea în 48 de ore de la înștiințare de către proprietarii de vehicule a spațiilor ocupate din zona peninsulară pentru efectuarea unor lucrări sau pentru diverse evenimente sociale, culturale, sportive, religioase, etc; staționarea voluntară a taximetrelor în afara zonei stațiilor special amenajate pentru ele; staționarea voluntară și parcarea vehiculelor societăților catering, poștă sau curierat și transport valori; obstrucționarea controlului și refuzul de a prezenta documentele solicitate”, spun cei de la Primărie.

Cererile pentru obținerea permiselor de acces se depun la Direcția Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța (Strada Ștefan Mihăileanu, nr.10) și la Serviciul Public de Impozite și Taxe (sediile de pe bulevardul Tomis, nr. 112, strada Sulmona, nr. 22 și la cel din incinta City Park Mall, bulevardul Alexandru Lăpușneanu, nr.116). Documentația scanată se poate depune și online la adresa de mail permise.acceszp@primaria-constanta.ro, iar documentele în original se vor prezenta doar în momentul în care se ridică permisul. Informații suplimentare puteți obține la numărul de telefon 0241/488186.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.