Amenzi de aproape 100.000 lei, în două zile! Poliția Locală continuă campania „SPUNE STOP CERȘETORIEI!”

În perioada 05 – 06 ianurie 2019, lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 328 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 80.815 lei.

Potrivit Poliției Locale Constanța, în ultimele 48 de ore au fost constatate: 70 abateri pentru nerespectarea normelor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al unității administrativ teritoriale; 26 de abateri pentru  tulburarea  ordinii și liniștii publice; 91 încălcări ale legislației rutiere; 2 sancțiuni pentru desfășurarea unor activități de picnic pe domeniul public; 8 sancțiuni pentru neîndeplinirea obligațiilor legale ale posesorilor de câini dintr-o rasă periculoasă ori agresivă; 14 abateri legate de neîndeplinirea obligațiior legale privind domiciliu sau reședința; 91 sancțiuni pentru nedeținerea titlului de călătorie valabil pe mijloacele de transport public în comun și 23 sancțiuni pentru consum de produse din tutun în spatiu public închis ( unitate sanitară de tip spital, scara blocului) și la un loc de joacă pentru copii.

De asemenea, în data de 06.01.2019, în parcarea de la Poarta 1, o persoană a fost amendată contravențional cu suma de 1.000 lei pentru că a efectuat manevre de întoarcere, accelerări și frânări bruște (drifturi) pe domeniul public, punând în pericol traficul rutier.

„Activitățile de verificare și control se vor derula zilnic, iar ca măsură preventivă recomandăm tuturor persoanelor fizice/juridice să adopte măsurile necesare pentru respectarea prevederilor legale. Pentru evitarea incidentelor nedorite și a oricăror situații de natură să tulbure ordinea de drept a constănțenilor, Direcția Generală Poliția Locală Constanța solicită cetățenilor să  semnaleze faptele de natură antisocială la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142(WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate”, precizează reprezentanții Poliției Locale.

Totodată, potrivit Poliției Locale, polițiștii din cadrul serviciilor operative de ordine publică acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică ori a persoanelor fără adăpost.

cersetori locala

„Activitățile oameniilor legii urmăresc asigurarea unui climat de ordine, de liniște și siguranță publică pentru cetățeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezența cerșetorilor sau a persoanelor lipsite de locuință în segmentul stradal. În ultimele 48 de ore, polițiștii locali au depistat 9 persoane apte de munca și un minor care apelau la mila publicului. Lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 9 amenzi contravenționale în valoare totală de 800 lei și s-au dispus măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Faptele au fost constatate în perioada 05- 06 Ianuarie 2019, în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, dar și în zonele aglomerate din oraș.

De asemenea, polițiștii locali au constatat și o infracțiune prevăzută de articolul 215 din Codul Penal, faptă care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

În acest caz s-au întocmit actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunii „Folosirea unui minor în scop de cerșetorie” și au fost înaintate documentele către organele judiciare în vederea continuării cercetărilor. Totodată, au fost notificate și serviciile sociale.

„Pe această cale, rugăm cetățenii să se alăture campaniei Direcției Generale Poliția Locală Constanța: ” SPUNE STOP CERȘETORIEI!” și să nu mai dea curs cererilor /solicitătilor unor astfel de persoane, și astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat”, concluzionează reprezentanții Poliției Locale Constanța.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *