Amendamentul lui Dobre (PRO România), privind acordarea voucherelor de vacanță: Să fie acordate și după 2021

Voucherele de vacanță au fost introduse pentru prima dată în România prin Ordonanța de Urgență 46/2017. Ministrul de atunci al Turismului, deputatul constănțean Mircea Titus Dobre, a avut în vedere această măsură pentru toți angajații din sistemul public și toată industria ospitalității. Faptul că programul este unul de succes, este un fapt acceptat aproape unanim. Între timp, perioada acordării acestor vouchere a fost afectată de pandemia de coronavirus, valabilitatea acestora fiind prelungită până în mai 2021 de către Guvern, în ședința 26 martie a.c.

Între timp, subiectul este din nou discutat, de data aceasta în Parlament. Astfel, marți, în cadrul ședinței comisiei de Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, deputatul Dobre a formulat o serie de amendamente la proiectul de Lege privind acordarea acestor vouchere, printre care și creșterea valorii:

„Am depus o serie de amendamente la proiectul de Lege astfel încât să se prelungească perioada acordării acestor vouchere și după 2021, dar și pentru a crește valoarea voucherelor de vacanță, la 2.230 de lei pentru fiecare salariat din sistemul public și mediul privat. Cei din mediul privat își pot deduce contravaloarea acestor vouchere din impozitul pe profit, impozitul pe cifra de afaceri în cazul microîntreprinderilor și din impozitul specific unor activități. Statul poate face acest efort, pentru români și pentru companiile din România, astfel încât să susțină industria ospitalității și, implicit, economia României, având în vedere faptul că banii se întorc în consumul intern. Ceea ce știm, în acest moment, este că PNL se opune, în continuare”, a transmis deputatul Dobre.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.