Amendă de la ABADL, pentru poluarea plajei. Bola: „Mi s-a transmis că ar fi firma unui personaj celebru, dar asta contează prea puțin”

 În urma poluării cu polistiren a plajei Venus, directorul general al Agenției Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL), Bogdan Bola, a dispus ca firma Interagro SRL să fie amendată cu suma de 25.000 de lei.

„Cu toate că am oferit destul timp reprezentanților societății de a îndepărta resturile de polistiren care formaseră deja strat alb, ca de zăpadă, pe malul mării, aceștia nu s-au conformat. Cu toate că săptămâna trecută a fost vreme frumoasă și nu au existat fenomene meteo, administratorul plajei a ignorat aproape total avertismentele noastre, atât plaja cât și apa mării rămânând în continuare contaminate. Din aceste motive, am dispus amendarea societății cu 20.000 de lei pentru neluarea de măsuri operative pentru înlăturarea cauzelor și efectelor poluării și cu încă 5.000 de lei pentru neaducerea la îndeplinire a măsurilor impuse la prima vizită a inspectorilor noștri. Mi s-a transmis că ar fi firma unui personaj celebru, dar asta contează prea puțin..legea ar trebui să fie la fel pentru toți! Termenul limită de ducere la îndeplinire a măsurilor noastre – igienizarea plajelor, curățarea apelor și îndepărtarea pontoanelor – fusese joi, 19 martie, ora 12:00. Și cu toate că au mai curățat pe ici, pe colo, și au început (târziu) asigurarea pontoanelor care au produs poluarea, polistirenul este în continuare vizibil peste tot pe plajă. Și din păcate, vântul puternic care a început ieri îl va duce peste tot, atât pe uscat cât și în mare…. Astăzi vom anunța și Garda de Mediu Constanța despre măsurile luate de noi și le vom solicita să intervină și ei în acest caz. Însă atâta timp cât cuantumul amenzilor este scăzut, măsurile sunt ineficiente și nu ne ajută să prevenim astfel de evenimente pe viitor”, a transmis Bogdan Bola.

poluare plaja

Pe același subiect:

Audiențele la ABADL, SUSPENDATE! Accesul publicului în instituție, restricționat

VIDEO Ministrul Mediului, Costel Alexe, la Constanța: „România nu reușește să își colecteze deșeurile. Suntem campionii Europei la depozitare la groapă și ultimii la reciclare”

ABADL se pregătește de… sezonul estival. Bola: „De la Năvodari la 2 Mai, activitățile se desfășoară în ritm alert”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *