Ambasadorul SUA anunță FINANȚĂRI de 7 MILIARDE de dolari pentru România

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) în România, Adrian Zuckerman, a anunţat joi, cu ocazia unei vizite la Porţile de Fier, intenţia Exim US de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari.

Intenţia Exim US este de a sprijini investiţii strategice în România şi de a asigura linii de finanţare de aproximativ 7 miliarde de dolari. Doamna Kimberle Reed, preşedinte Exim Bank, va sosi luni pentru a discuta acordul dintre Guvernul României şi Exim pentru finanţarea proiectelor de energie şi infrastructură, urmând a face şi o vizită la centrala nucleară de la Cernavodă„, a afirmat Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman.

Acesta s-a aflat pe 3 decembrie într-o vizită de lucru la Porţile de Fier, alături de ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu. Delegaţia oficială a fost primită şi însoţită de Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, împreună cu alţi reprezentanţi ai companiei. Cu această ocazie, membrii delegaţiei au vizitat obiectivul şi le-au fost prezentate date actuale cu privire la producţia, performanţele şi intenţiile investiţionale ale Hidroelectrica, precum şi istoricul amenajării de la Porţile de Fier.

Vizita ambasadorului SUA vine ca urmare a parafării, în data de 9 octombrie a.c, la Washington D.C., a unui acord interguvernamental extins, care permite cooperarea între România şi Statele Unite ale Americii în domeniul dezvoltării unor proiecte de importanţă strategică în domeniul energiei.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.