Spread the love

Voluntarii Asociației Youth Vision Constanța, reprezentanți ai ONG-urilor și ai Direcției Județene de Sport și Tineret, precum și membrii TSD Municipiul Constanța au participat în weekend-ul trecut la evenimentul care a marcat finalul proiectului „VOTE EU -Encouraging Young Europeans to Vote”, desfășurat în luna noiembrie la Constanța.

În cadrul acestui eveniment, 27 de tineri, din 9 țări partenere în proiect (Grecia, Franța, Italia, Cipru, Portugalia, Ungaria, Spania, Bulgaria și România), au luat parte, în perioada 05 – 11 noiembrie 2018, la sesiuni tematice, mese rotunde și întâlniri cu europarlamentari, deputați și reprezentanți ai administrației locale și ai instituțiilor publice, creând astfel oportunitatea unui dialog între naționalități, culturi și principii democratice, dar și o strategie de promovare a importanței votului.


„Acesta este cel de-al doilea eveniment pe care îl organizăm pentru a promova importanța alegerilor europarlamentare, eveniment inclus și pe platforma dedataastavotez.eu. Cred cu tărie în puterea dialogului și a cooperării între cei mai importanți factori de decizie ai comunității. Astăzi, societatea civilă, organizații de tineret și instituții publice spun #dedataastavotez”, a declarat Daniela Enescu, președinte al Asociației Youth Vision Constanța.


La Constanța, echipa de tineri implicată în proiect, alături de voluntari ai Asociației Youth Vision și membrii Organizației TSD Municipiul Constanța au participat la două workshop-uri care au inclus teme precum importanța instituțiilor europene, au discutat despre beneficiile care există la nivel european pentru tineri și despre cum pot avea acces la programele adresate tineretului european, dar și despre rolul și atribuțiile unui europarlamentar.


În urma seminarului “VOTE EU – Encouraging Young Europeans to Vote” a luat naștere și proiectul pilot “Ambasadorii democrației”, prin care tinerii sunt provocați săși exprime ideile și viziunile politice într-o manieră personală și să nu-și cedeze drepturile. Fiecare ambasador a creat câte un mesaj cu un puternic impact social, mesaj de încurajare a participării active a tinerilor la alegerile europarlamentare din luna mai 2019 și la viața politică a comunității din care fac parte. Totodată, Asociația Youth Vision a dat startul unei colaborări cu Biroul de Informare al Parlamentului European în România, iar o parte dintre acțiunile legate de încurajarea participării active a tinerilor în procesul de votare, în special la alegerile europarlamentare din Mai 2019, au fost incluse pe platforma www.dedataastavotez.eu.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *