Ambasada SUA: România, unul dintre cei mai PUTERNICI aliaţi şi prieteni ai noştri

România este unul dintre cei mai puternici aliaţi şi prieteni ai SUA, spune însărcinatul cu afaceri Ambasadei SUA, David Muniz. Declarația a fost făcută la ceremonia dedicată Memorial Day, ziua soldaților americani căzuți la datorie. Diplomații americani, alături de militarii români, au depus coroane cu flori și au păstrat un moment de reculegere.

Se cuvine să ne luăm un răgaz, să reflectăm şi să aducem omagiu militarilor americani – mulţi dintre ei ostaşi necunoscuţi – care şi-au dat viaţa pe teritoriul şi în spaţiul aerian al României, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, pentru a înfrânge tirania fascismului din Europa. Aşa cum s-a schimbat subiectul celebrării Memorial Day, s-au schimbat şi liniile care ne dezbinau la începutul conflagraţiei şi în timpul zilelor negre din perioada comunistă. În prezent suntem mândri şi onoraţi să stăm alături de România, unul dintre cei mai puternici aliaţi şi prieteni ai noştri”, a spus Muniz.

Acum, participăm împreună la DEFENDER-Europe 21, o serie de exerciții militare de amploare, efectuate în România și în întreaga Europă. Aceste exerciții reprezintă o exemplificare foarte reală a relației impresionante dintre națiunile noastre, care sporește nivelul de pregătire strategică și operațională dintre Statele Unite, România și alți aliați și parteneri NATO”, a adăugat oficialul american.

Eu, colegii mei de la ambasadă și numeroșii militari americani din această țară avem privilegiul de a observa, îndeaproape, angajamentul împărtășit al României față de NATO. Și poate ceea ce este mai important, cu toții suntem onorați că am putut experimenta profesionalismul, ospitalitatea și prietenia României. Îi omagiem pe toți cei care ne sunt alături în lupta pentru apărarea valorilor noaste comune, pentru ca generațiile viitoare să poată trăi libere, în pace. Suntem pregătiți să luptăm împotriva celor care ar vrea să ne ia aceste valori”, a adăugat oficialul american.

„Suntem pregătiţi să luptăm împotriva celor care ar vrea să ne ia aceste valori. Astăzi, omagiem sacrificiile tuturor celor care au luptat şi au pierit pentru un scop mai mare decât propria persoană, români şi americani, deopotrivă, militari care au luptat şi au pierit pentru a apăra valorile comune de care tocmai vorbeam. Îi omagiem pe cei care continuă să deservească cea mai înaltă chemare şi cele mai înalte idealuri ale naţiunii lor. Ne exprimăm recunoştinţa familiilor şi prietenilor rămaşi, pentru o datorie pe care nu o vom putea niciodată răscumpăra, dar pe care vom continua să o preţuim„, a spus David Muniz.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *