Amazon, AMENDAT în Europa cu aproape un MILIARD de dolari pentru nerespectarea protecției datelor personale

Amazon a primit o amendă de 746 de milioane de euro (887 milioane de dolari) autorității luxemburgheze de supraveghere a confidențialității pentru încălcarea legilor privind protecția datelor personale, relatează BBC. Amenda, dezvăluită vineri de Amazon, a fost emisă în urmă cu două săptămâni.

Comisia națională pentru protecția datelor din Luxemburg a declarat că prelucrarea datelor cu caracter personal de către Amazon nu respectă Regulamentul general privind protecția datelor din UE și a dispus companiei să își revizuiască anumite practici comerciale. Amazon, care are sediul european în Luxemburg, a negat că ar fi existat orice fel de încălcare a regulilor GDPR.

Menținerea securității informațiilor clienților noștri și încrederea acestora sunt priorități de top”, a declarat un purtător de cuvânt Amazon pentru CNBC. „Nu a existat nicio încălcare a datelor și niciun client nu a fost expus niciunei terțe părți. Nu suntem de acord cu hotărârea CNPD și intenționăm să facem apel. Decizia referitoare la modul în care le arătăm clienților reclame relevante se bazează pe interpretări subiective ale legislației europene privind confidențialitatea, iar amenda propusă este complet disproporționată”, au adăugat ei.

Ancheta CNPD ar fi început în 2018 după ce un grupul francez pentru dreptul la confidențialitate, La Quadrature du Net, a depus o plângere împotriva Amazon.

Amazon a anunțat joi venituri în creștere cu 27% în T2, la 113,08 miliarde de dolari.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.