Amânarea dublării alocațiilor, RESPINSĂ! Mihu (PSD Constanța): „Senatul a votat pentru copiii României!”

Acum aproximativ o lună, Guvernul a aprobat un act normativ privind amânarea termenului de aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiei pentru copii. Ministrul Muncii a anunţat şi termenul până la care se amână această majorare, respectiv 1 august.

Sumele necesare pentru creșterea alocațiilor sunt prevăzute în Legea bugetului asigurărilor sociale de stat şi în Legea bugetului de stat, însă cel mai important aspect, potrivit Guvernului Orban, este efectul asupra impactului bugetar. Astfel, dublarea alocațiilor a fost amânată.

În ședința de luni seară a Senatului, prima din această sesiune, senatorii au votat proiectul de lege referitor la respingerea Ordonanței nr. 2/2020 care prevedea amânarea dublării alocațiilor. Primul semn a fost săptămâna trecută, când Comisia de muncă a respins amânarea termenului de intrare în vigoare a dublării alocațiilor.

CITEȘTE ȘI:

La votul final de luni, s-au înregistrat 94 de voturi pentru respingerea amânării și 16 împotrivă. Interesant este faptul că USR a votat împotriva PNL! La ședința de luni a participat și senatorul constănțean al PSD, Ștefan Mihu.

„Astăzi, Senatul a făcut dreptate pentru copiii României, a votat pentru ei. Dacă acum o săptămână Comisia de muncă a respins această amânare, acum s-a făcut dreptate. În fond, PNL a dorit să amâne dublarea alocațiilor pe care a propus-o PSD și, apoi, au fugit de responsabilități și de promisiunile pe care le-a făcut. După cum vedem, liberalii în afară de anticipate nu mai au altceva în cap! Nu îi interesează de soarta cetățenilor României!”, a spus senatorul Mihu, pentru TOMIS NEWS.

Proiectul de lege trebuie să ajungă și la Camera Deputaților, forul decizional în acest caz, însă senatorii sunt convinși de faptul că va trece și acolo. Efortul bugetar este de aproximativ 6,6 miliarde de lei și, dacă proiectul va trece și de Camera Deputaților, dublarea va intra în vigoare imediat.

Potrivit legii, alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art.1 alin.(3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

CITEȘTE ȘI:


DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *