Spread the love

Alternativa pentru Demnitate Națională sau, mai simplu, ADN. Este un nume pe care ar trebui să îl reținem și să-l luăm ca o alternativă la tot ceea ce se găsește azi în România în materie de politică, pentru că este cea mai proaspătă formațiune. Cel care ne face o astfel de recomandare este europarlamentarul Cătălin Ivan, fost membru al PSD și dat afară din partid după un conflict cu Liviu Dragnea. Pentru că nu putea să stea departe de fenomenul politic în este implicat de ani buni, Cătălin Ivan și-a luat inima în dinți, în condițiile în care în România este o avalanșă de formațiuni nou înființate, și și-a făcut propriul partid, cu oameni noi, neimplicați în „politica dâmbovițeană“ și care a fost lansat, culmea, într-o zi de 13, octombrie.

De ce ar fi ADN-ul lui Ivan mai cu moț decât alte construcții politice? La această întrebare ne-a răspuns chiar creatorul formațiunii, Cătălin Ivan, care a afirmat pentru TOMIS NEWS că ADN este cel mai modern partid politic, în care cuvintele respectate cu sfințenie sunt meritocrația, transparența, onestitatea, democrația și responsabilitatea în politică. ADN-ul lui Ivan mai are un atu, partidul este construit și pe o platformă digitală, un concept total nou în România.

„Avem deja o săptămână de când ne-am lansat. ADN este o alternativă la tot ceea ce există în actuala clasă politică. E primul partid care vine cu platformă digitală și care este cea mai complexă la nivel european, folosind toate tehnologiile moderne, astfel încât în ADN să nu fie nepotismul, nici corupția. ADN se bazează pe competență și meritocrație. Practic, cam tot ceea ce este greșit în celelalte partide nu se poate regăsi în ADN. E un partid ca toate celelalte, numai că folosește și o platformă digitală. E un concept total nou, în rest e un partid ca oricare, cu organizații, direcții ș.a.m.d“, a afirmat liderul ADN, Cătălin Ivan, pentru TOMIS NEWS.

Pentru că este abia la început, Ivan a spus că abia de acum încolo începe să formeze organizațiile din teritoriu. Întrebat de TOMIS NEWS de ce nu s-a înscris în formațiunea lui Victor Ponta, la rândul ei, recent, înființată, europarlamentarul român a declarat că a preferat să aibă propriul său proiect politic, să lucreze cu oameni cu care colabora deja e ani buni și lanseze un proiect politic, care să-l reprezinte pe el și colaboratorii săi sută la sută.

„Nu pot să spun că proiectul lui Ponta e prost sau rău, e altceva. Noi am pus toate ideile noastre în ADN și e construcția în care ne regăsim cel mai bine. În ADN sunt oameni foarte competenți, foarte bine văzuți în mediile lor unde activează, dar nu sunt persoane publice care au comunicat politic până azi, sunt oameni noi care vor să facă politică de acum încolo. Poate și asta e un element de noutate, că nu am construit plecând de la politicieni vechi, dimpotrivă, am și anunțat că nu facem nici o alianță cu nici un partid care a fost la guvernare, chiar și o zi“, a subliniat Cătălin Ivan pentru TOMIS NEWS.

Cătălin Ivan a spus că nu își dorește ca formațiunea sa să fie doar o chestie efemeră pe scena politicii, ci are ambiții mari. Fostul social democrat a afirmat își propune ca ADN să intre în cursa pentru europarlamentarele și chiar alegerile prezidențiale de anul viitor.

„Toate datele, program politic, liste de candidați la alegerile europarlamentare, candidat pentru Președinție vor fi prezentate în luna februarie a anului viitor. Sunt convins că nu doar că vom participa la alegerile europarlamentare, dar sunt convins că vom intra și în Parlamentul European. Nu am nici cea mai mică emoție“, a concluzionat europarlamentarul Cătălin Ivan, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *