Alocațiile vor CREȘTE cu 20 la sută de la 1 septembrie

Majorarea alocațiilor a ajuns pe masa Guvernului și Executivul va crește indemnizațiile, așa cum s-a stabilit în ședința de miercuri seară. Până la ședința de astăzi, premierul Orban a arătat că ar putea majora alocațiile copiilor în etape și că procentul și ritmul de creștere depind de prognozele economice.

Creșterea alocațiilor ar putea să fie între 10-20%, iar proiectul ia în calcul și o majorare progresivă anuală a alocațiilor pentru copii, în funcție de cât va permite bugetul. Este de așteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 și 5 ani.

Săptămâna trecută, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunța că va propune Guvernului o creştere a alocaţiilor dar că procentul va fi unul sustenabil pentru buget. Ministrul adăuga că promisiunile de dublare fără o sursă de finanţare nu sunt responsabile. De aceeași părere este și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, care a spus că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent „în jurul a 15%” și că dublarea alocațiilor reprezintă o lege populistă a PSD.

În ședința de miercuri seară, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că alocațiile copiilor vor fi majorate de la 1 septembrie cu 20 la sută, iar dublarea acestora se va încheia în 2022.

„Ministerul Muncii va prezenta OUG care prevede dublarea alocațiilor. Calendarul pe care vi-l propun: 20 la sută de la 1 septembrie, apoi în următorii 2 ani, la 1 ianuarie și 1 iulie câte 20 la sută”, a spus Violeta Alexandru.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *