Alo, Justiția? Lupu de la CJC NU se lasă cu transportul județean: „Toată documentația e cu DEDICAȚIE, pentru Eserghep! Când primarii tăi liberali vin și dau în tine, e cam aiurea…”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, insistă cu delegarea gestiunii de transport în județul Constanța, un proiect înfiorător de corupt, conceput special pentru consilierul său personal pe probleme de minorități, Gelil Eserghep.

Lupu intenționează să reducă numărul de microbuze/autobuze, iar dezbaterile publice organizate sunt adevărate mascarade. În ședința CJC din 28 iulie, proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, după ce a fost intens criticat. Apoi, zilele trecute, a organizat o așa-zisă dezbatere publică într-o sală aproape goală, doar cu consilierii județeni, transportatorii și elevii – afectați și ei în privința navetei, au fost ținuți la ușă. De asemenea, tot zilele trecute, a mai fost o ședință cu o serie de transportatori, iar Lupu, ca să scape mai repede de ei, nu a trecut în minuta ședinței solicitările acestora, ceea ce reprezintă o infracțiune. Totodată, o ședință extraordinară a fost programată pentru 4 august, cu un singur proiect pe ordinea de zi, cel referitor la transportul județean, numai că ședința a fost anulată pe ultima sută de metri.

Întrucât în județul Constanța nu mai există procurori, Lupu a prins curaj și joi a organizat o nouă ședință, zisă și cu primarii. Au fost invitați doar câțiva primari din județ, cei mai mulți dintre ei din zona metropolitană. Unul dintre acești primari ne-a explicat, în linii mari, ce a făcut Lupu la respectiva ședință, la care au mai participat primarul Constanței, Vergil Chițac sau senatorul PNL, Septimiu Bourceanu, plasat de președintele PNL Constanța, Bogdan Huțucă, la astfel de întruniri, pentru mediere și un soi de control al nervilor, pentru că așa sunt discuțiile dintre CJC și primarii liberali: cu tensiuni.

„Nu au fost doar din zona metropolitană și nu au fost invitați chiar toți, au fost de la Ovidiu, Kogălniceanu, Poarta Albă, Murfatlar, pe undeva pe la 15 localități. Au mai fost Chițac și senatorul Bourceanu. Chițac s-a înțepat cu Lupu, care zicea că nu e nevoie de transport pe zona metropolitană pentru că vine el cu CT BUS. Lupu a zis că asta e o chestiune de mulți ani și i-a reproșat că bagă 50 de milioane de lei în CT BUS ca să supraviețuiască. Nu s-au bălăcărit, s-a vorbit civilizat, doar că s-au înțepat… Dar când liberalii tăi vin și dau în tine… e cam aiurea… Apoi, dacă actualele rute nu fac față, cum va fi cu numărul redus? Cu o treime? După ce am vorbit, au mai mărit numărul pentru anumite rute… S-au adus multe argumente și a zis (Lupu – n.r.) că le-a notat pe toate… Ne-a dat de înțeles că preconizează ei că încep licitațiile, pe undeva prin noiembrie. Caietul de sarcini a fost anunțat acum o lună, un operator care vrea un autobuz nou, ca să-și comande durează cel puțin șase luni ca să îl livreze. Se cere ca în momentul licitației flota nouă să existe fizic. Nu se încadrează nici un operator de pe raza județului în cerințele astea, cu o singură excepție… Oamenii așteaptă caietul de sarcini ca să știe ce să cumpere. E prea din scurt, dacă în patru luni se face licitația… Așa ne-am dat seama că e cu dedicație, toată documentația duce la… Metropolitan. Când vii cu condiții prea din scurt, e clar că cineva e pregătit dinainte. În mod normal anunți din timp înainte… Acum două zile a fost o așa-zisă întâlnire cu niște transportatori. În minuta ședinței nu s-au trecut cerințele acestora, ceea ce ține și de Codul Penal…”, a spus un primar participant la ședința de joi, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *