Alo, JUSTIȚIA? Concurs cu „dedicație” pentru postul de director al Direcției de Transport Maritim Naval! Focșa (AUR), către ministrul Drulă: „E clientelă de PARTID în funcții publice?”

Joi, 27 mai, va avea loc un concurs pentru postul de Director al Direcției de Transport Maritim Naval din cadrul Administrației Porturilor Maritime Constanța. Concursul în cauză ține de penali în funcții publice, așa cum le place celor de la USR-PLUS să spună, întrucât este dedicat unei persoane de partid. Vorbim aici de Doina Cojocaru, fost candidat al USR-PLUS la funcția de primar al orașului Ovidiu, președinte al USR-PLUS Ovidiu. Complet nepregătită pentru acest post, influența guvernamentală a făcut ca până și cel mai irelevant contracandidat să nu mai participe la concurs…

Unul dintre contracandidații Doinei Cojocaru este Laurențiu Mironescu, dar acesta și-a dat seama de mangla politică și și-a văzut de treabă… Astfel, Doina Cojocaru a rămas singurul contracandidat pentru concursul de mâine și, așa cum ne-au precizat sursele din cadrul APMC, aceasta „doarme cu răspunsurile sub pernă”.

cojocaru
Doina Cojocaru

Cojocaru a fost contracandidatul lui George Scupra la alegerile din septembrie 2020 la Ovidiu, iar în prezent este consilier juridic al Portului Constanța și consilier local în oraș. Amintim că Doina Cojocaru a reclamat că a fost sechestrată la groapa de gunoi a localității și a fost acuzată de violarea sediului profesional, după ce a pătruns în incinta gropii de gunoi pentru a face poze.

Concursul aranjat de mâine a intrat în atenția deputatului de Constanța al AUR, Viorel Focșa, care instant l-a interpelat pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Deputatul AUR își motivează suspiciunile prin prisma condițiilor de concurs, ce par a fi făcute cu dedicație, culmea, pentru un om care NU are nici studii și nici experiență în domeniul transportului naval: “este inadmisbil ca, pentru o astfel de poziție, organizatorului concursului, adică dumneavoastră, să solicite doar “studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă”, și atât, precum și “diplomă a studiilor universitare de master în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice sau cu diplomă echivalentă”.

Ce legătură are domnule ministru transportul naval cu administrația publică, ba chiar și cu managementul, chiar dacă principiile generale ale acestuia din urmă sunt valabile pentru orice funcție de conducere?” Apoi, ați mai cerut o vechime de minimum 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice. Ar fi trebuit să solicitați în primul rând, explicit, nu la și altele, studii universitare în navigație și transport naval, pe care să le coroborați cu studii de master în management, dar și minimum 7 ani de vechime în muncă în domeniul naval, însă, așa cum am spus, se pare că acest concurs este organizat cu dedicație pentru cineva care nu are nici studii și nici experiență în domeniu”, susține deputatul Dumitru-Viorel Focșa.

Deputatul constănțean susține că toate cărțile ar fi făcute pentru Doina Cojocaru, fost candidat al USR+ la funcția de primar al orașului Ovidiu, președinte al USR+ Ovidiu. Cu alte cuvinte, o trecere fină de la „Fără penali în funcții publice”, la „Clientelă de partid în funcții publice”.

„Vom urmări cu interes rezultatul concursului organizat de Ministerul Transporturilor și Infrastructurii pentru a vedea, împreună, dacă Albă ca Zăpada politicii românești, în speță USR+, este, în fapt, o vrăjitoare mai tânără, dar la fel de penală ca cele bătrâne”, a conchis deputatul Focșa, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *