Alianță cu tensiuni: ALDE și PRO România au semnat protocolul, urmează FUZIUNEA? Deputatul Dobre, TREZORIERUL Alianței: „Mircea Diaconu va produce o mare surpriză la prezidențiale!”

ALDE şi PRO România au semnat miercuri dimineaţă protocolul noii alianţe în vederea alegerilor prezidenţiale. Cele două formaţiuni se angajează să-l susţină pe actorul Mircea Diaconu în cursa prezidenţială. De asemenea, Norica Nicolai, din partea ALDE şi Sorin Cîmpeanu, din partea PRO România, vor fi copreşedinţi cu atribuţii depline în cadrul noii alianţe electorale.

Colaborarea dintre cele două partide ar putea să continue şi anul viitor, la alegerile locale, iar până la alegerile parlamentare este posibilă fuziunea ALDE – PRO România, preşedinte al noului partid urmând să fie Victor Ponta.

Revoltă în PRO România: O filială importantă anunţă că se opune alianţei cu ALDE şi nu îl susţine pe Mircea Diaconu!

Filiala PRO România Tîrgu Neamţ nu îl susţine pe Mircea Diaconu la alegerile prezidenţiale şi respinge alianţa cu ALDE, a anunţat coordonatorul filialei, Peiu Vlad Pantelimon.

Cum Tăriceanu şi ALDE se fac responsabili în egală măsură de proastă guvernare alături de PSD şi de situaţia catastrofală în care se află România, aceştia trebuie lăsaţi să cadă. Să dispară din viaţa politică. Să intre în istorie. Nu trebuie ajutaţi să urce înapoi pe val. Iar domnul Mircea Diaconu, cu toată stima pentru cariera sa de artist, este un prezidenţiabil foarte slab, motiv în plus pentru ca echipa Pro România Tîrgu Neamţ să nu sprijine acest proiect”, a declarat Peiu Vlad Pantelimon.

ALDE mai primește o lovitură, doi parlamentari de Suceava, senatorul Ilie Niță și deputatul Ioan Stan nu au fost de acord cu părăsirea alianței de guvernare și vor trece la PSD.

„Eu nu abdic, nu fug de responsabilități, nu fug de muncă și sunt dispus la o înțelegere amiabilă cu cei de la PSD”, a spus senatorul Niță.

La Constanța, liniște și ordine; Banias nu pleacă nicăieri!

Potrivit protocolului semnat între cele două partide, trezorierul Alianței va fi deputatul constănțean Mircea Titus Dobre. El va trebui să se îngrijească de faptul că bugetul pentru campania prezidențială se constituie în proporții egale între cele două părți semnatare. Totodată, este incertă situația deputatului Mircea Banias din cadrul PRO România Constanța, întrucât acesta a avut mari conflicte cu președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. După certurile respective, drumurile celor doi se întâlnesc din nou, însă Dobre este convins că Banias nu va pleca din organizație.

„Alianța electorală se face pe un scrutin. Acum vorbim doar despre alegerile prezidențiale. Această alianță se va sfârși după alegerile prezidențiale. Mai departe (la celelalte alegeri – n.r.)… depinde cum va fi. Este prematur (să discutăm despre fuziune – n.r.), în primul rând să vedem cum funcționăm și cum lucrăm în această campanie electorală. (…) Și când s-a făcut USL nu a fost toată lumea de acord, oricare ar fi alianțele între partide bineînțeles că nu va fi toată lumea mulțumită! De aceea suntem în democrație, fiecare își alege drumul lui, nu este vorba de impunere. În PRO România există chestiunea aceasta cu democrația internă, fiecare decide… merge la acest drum, e un proiect greu, bineînțeles, dacă nu ești la putere… Parlamentarii ALDE care se duc la PSD s-au obișnuit să fie doar la putere, nu vor în opoziție, asta este… Cât despre Mircea Diaconu, este o idee foarte bună, pentru că susținem un candidat independent, nu este membru al niciunui partid din această alianță și sunt convins că va produce o surpriză pe eșichierul politic la prezidențiale. (…) PRO România Constanța va susține acest proiect. Eu sunt convins că domnul Mircea Banias a ajuns la o maturitate politică, este și diferența de vârstă între mine și dânsul și are o experiență mai mare politică și de fiecare dată Mircea Banias a demonstrat decență și chiar a fost o persoană foarte înțeleaptă. Mircea Banias nu va pleca din organizație!”, a spus deputatul Dobre, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.