Alfred Simonis, către Ponta: „Dacă PSD nu se mai face scut în fața Justiției este pentru că NE SCHIMBĂM”

Președintele PRO România, Victor Ponta, a declarat recent că l-a afectat „lupta PSD-ului să votăm cât mai repede la vedere” pentru urmărirea penală a deputatului Nicolae Bănicioiu (fost ministru PSD, în prezent deputat PRO România).

Eu n-aș fi renunțat. I-am spus (lui Bănicioiu – n.r.): „Am trecut prin chestia asta, am fost penal 3-4 ani și au zis judecătorii că dosarul a fost o porcărie”. Nicu a zis: „Nu vreau toată campania asta să fiu coruptul care se ține de scaun”. Știți ce m-a afectat foarte tare pe mine personal? Lupta dlui Ciolacu, a dl Simonis, PSD s-a luptat cât mai să votăm cât mai repede la vedere, am crezut că sunt USR-iști. USR-iștii nu prea au venit toți, PNL-ul e PNL, UDMR cred că a votat contra. M-am gândit: „Bine, Nicu, sunt oamenii pe care i-ai ajutat, cu care ai stat 15 ani…”. Ne-am despărțit politic, de acord. Dar lupta lor așa… credeți că îi ajută pe PSD-iști faptul că s-au dus să-l execute pe Bănicioiu? Lupta asta a PSD-ului de a arăta ca ei sunt ca USR…”, a declarat Victor Ponta.

Mai mult, Ponta a precizat că președintele PSD Marcel Ciolacu ar dori să obțină sprijinul PNL pentru a-și păstra și în viitoarea legislatură parlamentară funcția de președinte al Camerei Deputaților, o posibilă monedă de schimb fiind votul de învestitură a Guvernului.

Nu asta contează (că PNL e minoritar în Parlament – n.r.). Orice măsură, începând de la învestirea Gvuernului și până azi, când au avut nevoie, PSD a votat. Când a fost nevoie la moțiunea de cenzură, nu au venit PSD-iștii. Probabil o să îi susțină și după alegeri. Nu intră la guvernare PSD, dar va vota Guvernul. (O să fie Guvern PNL – n.r.)… cu PMP, cu UDMR, fără USR, cu voturi PSD”, a mai spus Ponta.

În replică la acuzațiile președintelui PRO România, liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a motivat votul pentru ridicarea imunității fostului ministru PSD, Nicolae Bănicioiu:

Victor Ponta m-a nominalizat ca fiind unul din „vinovații” ridicării imunității parlamentare lui Nicolae Bănicioiu. Domnului Ponta îi este greu să înțeleagă că vechile metode nu mai funcționează. Dacă PSD nu se mai face scut în fața justiției, așa cum se făcea pe vremea dumnealui, este pentru că am înțeles să ne schimbăm. (…) Doar justiția are această calitate. Iar votul pe care eu și colegii mei l-am dat la vedere în Parlament a fost tocmai pentru ca Nicu Bănicioiu să arate că este nevinovat. Noul PSD se poziționează net împotriva abuzurilor, dar o justiție corectă se face în sala de judecată, nu în Parlament”, a transmis Alfred Simonis.

Plenul Camerei Deputaţilor a decis, marţea trecută, cu 202 voturi pentru şi 12 împotrivă, ca să-i ridice imunitatea lui Nicolae Bănicioiu. DNA a cerut urmărirea penală a fostului ministru pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită în formă continuată.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *