Alexei Navalnîi a fost încarcerat la „Tăcerea Marinarului”, închisoarea de MAXIMĂ SECURITATE a serviciilor secrete ruseşti

Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, se află încarcerat în acest moment într-una dintre cele mai renumite închisori ale Moscovei: „Tăcerea Marinarului”, controlată de serviciile secrete ruseşi şi un loc în care au fost închişi, de-a lungul vremii, o serie de deţinuţi celebri ori opozanţi ai Kremlinului, informează Reuters.

Am tot citit despre această închisoare şi acum iată-mă aici”, a spus Navalnîi, într-un mesaj postat pe Instagram: „Viaţa în Rusia”.

Alexei Navalnîi, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin, a fost arestat duminică la câteva minute după ce a aterizat la Moscova, la întoarcerea din Germania. În ultimele 5 luni Navalnîi a fost tratat într-un spital din Berlin şi s-a recuperat după otrăvirea cu Noviciok de anul trecut, pusă la cale de serviciie secrete. Opozantul rus se află acum închis sub strictă supraveghere într-o aşa-numită „celulă VIP” din închisoarea „Tăcerea Marinarului”, situată în nord-estul Moscovei. El va rămâne aici pentru cel puţin 30 de zile după ce a fost acuzat că a încălcat condiiile supravegherii prin faptul că a rămas în Germania şi nu s-a prezentat, la finele anului trecut, la biroul Serviciului Federal al Penitenciarelor în legătură cu o condamnare la închisoare cu suspendare pentru delapidare.

Parlamentarii europeni sunt aşteptaţi să adopte o rezoluţie care cere blocului comunitar să oprească finalizarea gazoductului Nord Stream 2, care ar urma să transporte gaze naturale din Rusia în Germania, ca răspuns la arestarea opozantului rus Alexei Navalnîi, informează Reuters.

Cel puţin două săptămâni, Navalnîi se va afla în izolare, ca măsură anti-COVID-19, după cum a declarat Alexei Melnikov, membru al unei comisii care monitorizează şi verifică tratamentul la care sunt supuşi deţinuţii în Rusia. Potrivit celor spuse de Melnikov, Navalnîi stă într-o celulă în care are la dispoziţie un frigider, un fierbător de apă electric, apă caldă şi un televizor.

Marina Litvinovici, membră a aceleaşi comisii de monitorizare, a spus că opozantul rus e deţinut într-o secţie a închisorii aflată sub controlul serviciilor secrete ruseşti. Serghei Magniţki, un fost opozant al Kremlinului, a murit în această închisoare în 2009, la vârsta de 39 de ani, după ce i s-a refuzat accesul la îngrijiri medicale. De asemenea, Marina Litvinovici a spus că uneori până şi avocaţilor le e interzis accesul la clienţii lor din această închisoare şi că deţinuţii care nu cooperează nu au acces la îngrijiri medicale. Magniţki, care acuzase oficialii guvernamentali de corupţie, a fost în repetate rânduri bătut de gardienii închisorii şi ţinut în condiţii inumane, conform Business Insider. Un alt opozant al lui Putin, Mihail Hodorovski, care a petrecut în aceeaşi închisoare 4 ani, a spus că lui Navalnîi nu îi va fi uşor aici:

„O să fie greu la început. Şi deloc uşor după. Poţi fi ucis în orice clipă”.

Mama lui Navalnîi, Ludmila, a declarat că oficialii închisorii „Tăcerea Marinarului” nu au vrut să primească scrisorile pe care aceasta le-a scris pentru fiul ei, invocând „probleme tehnice”.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *