Alexandru Rafila: „E greu de crezut că nu vom ajunge la 5.000 de INFECTĂRI pe zi…”

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, a avertizat că e posibil ca în scurt timp să ajungem la 5.000 de noi infectări cu noul coronavirus pe zi. Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie susţine că este nevoie de o schimbare a strategiei epidemiologice.

Este greu de crezut că nu vom ajunge la 5 mii de cazuri noi de infecţie pe zi”⁣, a declarat profesorul Alexandru Rafila. Acesta  afirmă că este nevoie de o schimbare a modului în care sunt evaluate persoanele infectate cu noul coronavirus şi a unităţilor medicale în care sunt internaţi. De asemenea, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie sugerează ca oamenii să meargă la serviciu după un orar decalat, iar astfel să fie evitată formarea de aglomeraţii în mijloacele de transport în comun.

Discuție deschisă cu angajatorii de a reglementa programe decalate, aglomeraţia să fie evitată mai ale în oraşele mari. Mijloacele de transport să ţină cont de aceste aranjamente de programe şi ar avea un impact favorabil”, a mai spus Rafila.

România a depăşit, pragul de 150.000 de cazuri de infecţii cu COVID-19, la nivel naţional. În acest moment, România se confruntă cu o transmitere comunitară extinsă, iar autorităţile ar trebui să se gândească deja la aplicarea altor măsuri de restricţie, susţine profesorul Alexandru Rafila.

Potrivit profesorului, până la sfârșitul anului e posibil să apară două vaccinuri împotriva COVID-19, iar din martie 2021 să înceapă vaccinarea împotriva COVID-19. Acesta e de părere că ar trebui vaccinați aproximativ 14 milioane de români pentru a ajunge la un rezultat final cu vaccinarea. Vaccinul anti-COVID ar putea costa între 5 euro și 20 de euro, iar primele doze ar putea să apară până la finalul anului.

Cred că până la sfârșitul anului, vor ieși cel puțin două vaccinuri. Prețul unei doze de vaccin ar putea costa între 5 euro și 20 de euro. Nu este un preț de nesuportat. Cu precizarea că vor fi două doze de vaccin. Al doilea vaccin se va face la un interval de 30-60 de zile”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila a vorbit și despre despre companiile care sunt pregătite să ofere un vaccin. Potrivit acestuia, în decembrie 2020 ar putea să apară cel puțin două vaccinuri, produse de cele patru mari companii AstraZenaca, Sanofi GSK, Moderna și Pfizer.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *