Alexandru Rafila, candidat PSD la alegerile parlamentare! „Trebuie să ne revenim pentru reconstrucția țării…”

Alexandru Rafila a anunţat joi că se înscrie în PSD şi va candida pe lista partidului la alegerile parlamentare. El va deschide lista formaţiunii la Camera Deputaţilor, în Bucureşti. Întrebat dacă alegerile parlamentare mai pot avea loc pe 6 decembrie în contextul creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, Rafila a spus joi la sediul PSD că următoarele două săptămâni vor fi hotărâtoare.

Eu nu ştiu care va fi situaţia pe 6 decembrie. Din punctul meu de vedere, vor fi hotărâtoare următoarele două săptămâni, pentru că noi ne aflăm pe un trend ascendent. Dacă acest trend ascendent va continua să fie rapid crescător, iar numărul de pacienţi internaţi în secţiile de terapie intensivă şi mortalitatea va fi importantă, atunci sigur că trebuie să existe o gândire a întregii clase politice legată de momentul oportun pentru organizarea alegerilor. Nu pot să fac pronosticuri în acest moment, dar în mod evident acum ne găsim într-o situaţie foarte serioasă şi ea trebuie luată ca atare. Cei care au responsabilitate la Ministerul Sănătăţii, la Guvernul României, probabil că o să poată să analizeze datele pe care le pune la dispoziţie în fiecare zi, cu mult profesionalism, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi vor putea să acţioneze în consecinţă. (…) Trebuie să învăț, nu sunt obișnuit cu campaniile electorale. Am un profesor foarte bun. O să fie o campanie decentă, bazată pe proiecte, pe dorința de construcție, în nici un caz nu va fi o campanie polemică, suburbană sau care să genereze tensiuni. Trebuie să ne revenim pentru reconstrucția țării și nu să avem dezbateri sterile care nu ne folosesc la nimic”, a spus Rafila.

rafila ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că atributul organizării alegerilor revine Guvernului şi mai nou şi preşedintelui Klaus Iohannis care vrea acest scrutin pe 6 decembrie, pentru a avea un Parlament legitim. Liderul PSD a adăugat că „nu poţi să să discuţi despre un Parlament legitim când ai peste 4.000 de infectări, pentru că nu vine lumea la vot”.

În conferința de presă de la sediul PSD, Rafila a criticat atât Guvernul cât și pe șeful statului pentru atitudinea din pandemie.

Sunt decizii reactive, nu predictive. Dupp ce se întamplă devenim îngrijorați și luăm măsuri într-un moment când e mai greu să câștigi controlul (…) Nu mai trebuie să așteptăm ca lucrurile să se întâmple, asta cred că trebuie să fie lecția pe care să o învățăm din această pandemie. (…) Politizarea unei probleme de sănătate publică nu a fost o idee bună. Lucrul ăsta creează confuzie populației și când se iau măsuri oamenii nu știu ce să mai creadă și aleg măsura cea mai facilă. Cred că asta e răspunsul, trebuie să încercăm să evităm dezbaterile de natură politică când avem toți un scop comun, sănătatea publică. (…) Dvs. vi s-a părut că anul școlar a fost bine pregătit? Când am început să discutăm? La data de 1 septembrie deși exista o creștere (a numărului de cazuri – n.r.) de la 1 iunie și știam că vine toamna și ce se poate întâmpla…”, a mai spus Rafila.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.