Alexandru Nazare de la Finanțe DEMIS de Florin Cîțu: „Trebuie să ÎNDREPTĂM niște greșeli!”

Ministrul de Finanțe, Alexandru Nazare, a fost anunțat joi de premierul Florin Cîțu că va fi remaniat, dar înaintea acestei decizii, între cei doi ar fi avut loc mai multe discuții aprinse. În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, între Nazare și Cîțu a avut loc o discuție „contondentă” pe tema Roșia Montană. Cu altă ocazie, Alexandru Nazare s-ar fi opus alocării unor fonduri promise personal de premierul Florin Cîțu, ceea ce a generat o nouă discuție aprinsă. De asemenea, un alt motiv care stă în spatele remanierii este faptul că omul care îl sprijină pe Alexandru Nazare în Guvern, Iulian Dumitrescu, evită să își declare sprijinul pentru Florin Cîțu în vederea alegerilor interne din PNL.

Alexandru Nazare NU a vrut să-și dea demisia! Nazare nu și-a dat demisia așa cum a solicitat Florin Cîțu, moment în care premierul a fost nevoit să-l revoce din funcție.

Am fost informat că nu vrea să-și dea demisia și vrea să fie revocat. După încă o discuție cu cei din coaliția de guvernare am transmis președintelui decizia de revocare. Eu am să fiu ministru interimar. A avut oportunitatea să-și dea demisia, dar a vrut să fie revocat. A fost o evaluare la 6 luni de zile. Cele mai întârziarte proiecte sunt la Ministerul Sănătății”, a spus Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu va prelua interimatul la Ministerul Finanțelor și a spus că s-au comis o serie de greșeli pe care dorește să le îndrepte.

Eu voi prelua interimatul, până la desemnarea unui nou ministru (…) În acest moment nu avem nicio propunere de ministru al Finanțelor. Am preluat interimatul pentru că sunt mai multe proiecte întârziate și, de asemenea, vom îndrepta o serie de greșeli”, a spus Florin Cîțu.

Referitor la prioritățile asumate atunci când premierul Cîțu a venit la guvernare alături de acutualii miniștri: reforma marilor sisteme de servicii și cheltuieli publice, creșterea veniturilor publice și absorbția fondurilor europene, acestea sunt proiectele la care premierul făcea referire atunci când a spus că sunt unele chestiuni întârziate la Ministerul Finanțelor, motivul demiterii lui Alexandru Nazare, potrivit premierului.

Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la 6 luni de zile: Astăzi vorbim despre ministerul Finanțelor, nu există alte discuții: fac analiza pe fiecare minister în parte în fiecare zi. Avem proiecte întârziate, proiecte care sunt importante pentru a atrage fonduri europene cât și pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Întrebat dacă miza acestei revocări sunt banii pentru primari, Florin Cîțu: „Miza este o guvernare bună, în interesul cetățenilor, eliminarea evaziunii fiscale și atragerea de fonduri europene. Pe mine mă interesează ca acest guvern să aibă performanță”.

Premierul a spus că speră ca Alexandru Nazare va susține o conferință de presă „după șase luni de zile” și va anunța motivul pentru care a refuzat să-și dea demisia.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *