Aleșii locali s-au certat degeaba: o firmă va ocupa în continuare un teren, gratuit, în centrul stațiunii Mamaia. Făgădău s-a enervat pe consilierii opoziției

Consilierii locali municipali s-au reunit, marți, în prima ședință ordinară din acest an, în cadrul căreia au aprobat mai multe proiecte. Printre acestea, unul dintre ele a stârnit dezbateri încinse, înainte de începerea propriu-zisă a ședinței.

Proiectul privind concesionarea unui teren în suprafață de 510,6 mp către SC Mig 2000 SRL a fost discutat de președintele USR Constanța, Remus Negoi, care a precizat că firma a dat în judecată Primăria Constanța pentru a i se concesiona terenul până în 2050 și nu i se pare normal să se concesioneze terenul respectiv la valoarea de 1.3 euro/mp/lună și, prin urmare, proiectul să fie respins la votul final.

Practic, este vorba despre terasa Tomis din centrul stațiunii Mamaia, municipalitatea încercând să poarte mai multe discuții cu societatea respectivă pentru a exista o înțelegere. Potrivit municipalității, societatea comercială respectivă găsește constant motive să boicoteze parafarea unui acord. Votul nu s-a lăsat fără ciondănelile politice de rigoare, opoziția reușind să trântească proiectul, speculând necesarul de două treimi din voturile consilierilor prezenți. Din cei 25 de consilieri, liberalii (șapte) au votat împotrivă, la fel și consilierul independent Andrei Popescu și consilierii maziliți din PNL, Romeo Rezeanu și Horia Căliminte.

Făgădău: „Cu votul dumneavoastră, acest chiriaș ocupă proprietatea municipiului și nu plătește nici un leu”

Vizibil iritat de rezultatul votului, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a intervenit, încercând să explice de consilierii opoziției doar ce au comis o mare eroare. De asemenea, a solicitat ca pentru toate voturile pe proiectele de patrimoniu, pe viitor, să fie consemnată opțiunea fiecărui consilier în parte.

CLM 1

„Vreau ca la proiectele patrimoniale să fie menționat în mod expres cine cum votează, întrucât tocmai s-a votat ca o societate să folosească gratuit în continuare un bun al municipiului Constanța!”, a spus Făgădău.

Consilierul local liberal Costin Avătavului a specificat că firma respectivă „nu trebuie să mai fie acolo deloc”, iar consilierul independent Andrei Popescu s-a certat cu Făgădău.

„De ce nu trimitem un control? Că nu au autorizații, am fost pe teren și am văzut niște lucruri. O să fac reclamații la Poliția Locală și la ITM”, a spus Andrei Popescu.

În replică, primarul l-a invitat pe consilier să facă „zeci de mii de reclamații”.

„Conform contractului pe care l-a avut Mamaia SA, a dobândit un activ și un drept de a încheia un contract de concesiune, pentru o suprafață. Cu acest partener al municipalității, preluat de la Mamaia SA, situația a fost așa: au depus o cerere de cumpărare pentru întreg terenul, apoi nu au fost de acord cu prețul, apoi au cerut o prelungire a concesiunii, dar, în realitate, noi pierdem an de an sume, pentru că cineva stă pe un activ dobândit legal, construit legal, înainte de a se afla într-o relație comercială cu municipiul Constanța, deci nu poți să demolezi ceva pentru că ar fi neconstituțional, domnule consilier puteți să faceți zece mii de reclamații! Până una alta, cu votul dumneavoastră, acest chiriaș ocupă proprietatea municipiului și nu plătește nici un leu”, a spus Făgădău.

SC Mig 2000 SRL a avut două procese cu Primăria Constanța pe parcursul anului trecut. L-a câștigat pe primul dintre ele, prin care a obținut anularea unei sancționări contravenționale; celălalt proces este pe rol, ultimul termen având loc pe 17 ianuarie a.c., iar următorul va fi pe 14 martie. La începutul anilor 2000, SC Mig 2000 SRL era vestită pentru angajările la negru, iar în 2016 a avut două procese cu societatea M.W.Import Export SRL (hotel Holiday Olimp) din Mangalia. Într-unul dintre acestea figura ca debitor, SC Mig 2000 SRL fiind chemată în instanță (unde a pierdut) întrucât a refuzat să achite contravaloarea unor mărfuri livrate.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.