ALERTĂ meteo: Ploi și vijelii în județul Constanța – COD GALBEN

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod galben de averse și vijelii valabilă în 12 județe din țară până miercuri dimineață. Potrivit ANM, sunt vizate județele Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Buzău, Vrancea, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Dâmbovița, Argeș și Teleorman. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și vijelii (viteze la rafală de 60-80 km/h) și pe alocuri grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40-60 l/mp. Avertizarea intră în vigoare marți la ora 12.00 și este valabilă până miercuri la ora 6.00.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în următoarele săptămâni vremea va fi caldă în aproape toate regiunile României. De asemenea, vor fi puține precipitații, au stabilit specialiștii.

În săptămâna 13– 20 iunie, temperatura va fi în general apropiată de valorile normale pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nord-vestică a țării.

În săptămâna 20-27 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice și la munte.

În săptămâna 27 iunie– 4 iulie, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toată țara. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în sud-est și la munte.

În săptămâna 4-11 iulie mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *