Alertă meteo: Cod galben de vânt și ploi puternice în județul Constanța

Meteorologii au emis marți o avertizare Cod galben de vânt și ploi valabilă în 31 de județe din țară. Potrivit ANM, sunt vizate județele Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Caraș-Severin, Hunedoara, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita. În aceste zone, temporar vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55-75 km/h și izolat 80 km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic în sudul Olteniei, sudul și estul Munteniei, vestul Dobrogei și în extremitatea sudică a Moldovei. Avertizarea este în vigoare marți de la ora 11.00 până la ora 21.00. O altă avertizare Cod galben de vânt a fost emisă pentru miercuri, de la ora 8.00 la 21.00. În intervalul menționat, în județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, vântul va avea intensificări cu viteze de 55-75 km/h.

Atenționarea emisă de meteorologi este valabilă până în această seară la ora 21:00. Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că vântul va avea intensificări (viteze la rafală de peste 55…75km/h) și vor fi perioade cu vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp. 

„Facem apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie, iar conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor”, au precizat reprezentanții municipalității.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922; 

Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *