Aleile din Parcul Viitorului, pictate cu jocuri ale copilăriei

Proiectul “Constanța veselă – desene pe asfalt” a devenit deja un eveniment iubit de copii și părinți, iar micuții răspund de fiecare dată prezent cu drag și bucurie când vine vorba să-și etaleze talentul la pictură sau desen. Așa s-a întâmplat și în Parcul Viitorului din Zona CET, unde zeci de copii talentați, însoțiți de părinți sau bunici s-au alăturat voluntarilor și au pictat pe dalele din beton jocuri ale copilăriei precum Șotronul, Plicul, omizi cu cifre unde vor învăța să adune, să împartă, să scadă și să înmulțească, dar și harta cu regiunile României.

youth vision desene pe asfalt 2

CITEȘTE ȘI:

De data aceasta, organizatorii nu s-au gândit doar la beneficiile pe care acest tip de proiect le are pentru copii, ci și la păsări. Astfel, au achiziționat 12 mini căsuțe cochete din lemn pe care le-au pictat multicolor, apoi le-au montat în mai mulți pomi din parc, pentru ca zburătoarele să-și facă cuib sau să-și procure hrana, cu ajutorul iubitorilor de animale și de natură, care le vor aduce grăunțe. Acțiunea face parte din proiectul educativ „Constanţa veselă – desene pe asfalt” ce a fost iniţiat de Asociaţiile Youth Vision şi Creative+, cu sprijinul Primăriei Constanţa și reprezentanților Direcției Județene de Sport și Tineret. În același timp, la eveniment au participat și tinerii care fac parte din grupul de lucru al competiției Capitala Tineretului din România, competiție pe care Constanța, aflată în finală, și-a propus să o câștige.

 „Proiectul Constanța veselă mi-a ajuns la suflet și suntem deja la cea de-a treia experiență. M-am bucurat enorm să văd că cei mici îmi apreciază cu multă sinceritate munca, desenle pe care le fac din suflet și că, de fiecare dată au fost dornici să se implice și să-și lase liberă imaginația și creativitatea. Este o muncă în comun, iar rezultatele ne bucură ochii și sufletul”, a declarat Elena Mariela Nencu, pictoriță.

youth vision desene pe asfalt 3

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.