Alegerile pentru Duma de Stat a Rusiei se vor organiza și în Transnistria

„Aspectele legate de organizarea alegerilor pe teritoriul Transnistriei” la viitoarele alegeri din 19 septembrie pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse, au fost discutate, în ajun, în cadrul întrevederii de la Tiraspol, a ambasadorului rus în Republica Moldova, Oleg Vasneţov, cu liderul regional, Vadim Krasnoselskii. Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta a raportat de serviciul de presă al liderului de la Tiraspol.

Interlocutorii şi-au exprimat încrederea că „transnistrenii care deţin cetăţenia Federaţiei Ruse vor demonstra responsabilitatea civică şi activitatea electorală caracteristică locuitorilor republicii”.

Vorbind despre starea lucrurilor în procesul de negociere, participanţii la întrevedere „au fost de acord că formatul “5+2″ este relevant, iar dialogul ar trebui să continue ţinând cont de principiile deschiderii, pragmatismului şi consolidării”. De asemenea, au fost abordate activităţile Punctului de serviciu consular în deplasare al Ambasadei Rusiei în Republica Moldova, situat la Tiraspol. Volumul cererilor către acesta a crescut considerabil din cauza pauzei lungi cauzate de restricţiile pandemice.

Interlocutorii au discutat despre „modalităţi de optimizare a muncii şi elaborarea unor măsuri care vor îmbunătăţi calitatea serviciilor consulare către populaţia republicii”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *