Alegerile locale, în prag de AMÂNARE: AEP propune… prelungirea mandatelor actualilor aleși

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis, joi, către președinte, premier și președinții celor două camere ale Parlamentului o propunere pentru modificarea Codului administrativ pentru prelungirea mandatelor actualilor aleși locali, în condiţiile în care este puţin probabil ca alegerile locale să poată fi organizate în luna iunie.

Amintim faptul că propunerea inițială a Guvernului este 28 iunie. Odată cu apariția epidemiei de coronavirus în România, subiectul a fost abandonat, dar nereglementat în conformitate cu actualul context. Rând pe rând, partidele și-au suspendat activitatea politică, însă politicienii din toate formațiunile au solicitat amânarea alegerilor locale.

Proiectul propus de AEP ar modifica Codul administrativ astfel încât mandatele primarilor, președinților consiliilor județene și ale consilierilor locali și județeni să fie prelungite de drept pe durata stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență până la depunerea jurământului de către noii aleși. Totodată, alegerile pentru fiecare dintre aceste funcții urmează să fie organizate în cel mult șase luni de la data încetării stării de urgență.

PE ACELAȘI SUBIECT:

Alegerile locale, în prag de AMÂNARE. Dobre (PRO România): „Ar trebui organizate DUPĂ luna septembrie”

Stelian Ion (USR Constanța): „Alegerile locale trebuie amânate!”

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *