Alegeri prezidențiale SUA: Urnele s-au închis. Luptă STRÂNSĂ: Trump (aproape) câștigător, Biden acuzat de fraudarea voturilor

Milioane de americani și-a exercitat dreptul de vot în alegerile prezidenţiale desfăşurate marţi în SUA, în cursa pentru Casa Albă confruntându-se preşedintele republican Donald Trump şi contracandidatul său democrat Joe Biden.

Cu peste 100 de milioane de voturi exprimate înainte de deschiderea urnelor si 93 de mii de cazuri de Covid raportate ieri, SUA se îndreaptă spre ceea ce analiştii prognozează ca fiind ce mai mare participare la vot din ultimul secol.

Donald Trump şi Joe Biden au fost angajaţi într-un duel extrem de strâns, care se prelungeşte, fără ca un învingător să fie desemnat dintre cei doi candidaţi cu viziuni opuse ale Americii. În state afectate de crizele sanitară, economică şi socială – de o amploare istorică -, americanii se pregăteau de o noapte lungă, chiar de zile de aşteptare, în urma unei campanii deosebit de agresive.

Donald Trump a avut o primă ieşire publică după câteva ore, în seara alegerilor. Preşedintele SUA și-a acuzat adversarii că încearcă să fure alegerile şi lase să se înţeleagă că îşi va anunţa victoria în scurt timp.

„Suntem în faţă, dar ei încearcă să fure alegerile. Nu îi vom lăsa niciodată să o facă. Voturile nu pot fi acordate după închiderea secţiile. Voi face o declaraţie în această seară. O mare victorie!”, a transmis Trump.

De partea cealaltă, candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, a declarat în noaptea de marţi spre miercuri că este „pe drumul cel bun pentru a câştiga alegerile”.

Păstrați-vă încrederea. Vom câștiga. Sunt aici să vă spun că suntem pe cale să câștigăm aceste alegeri. Trebuie să avem răbdare până când numărătoare voturilor se va termina, iar aceste alegeri nu se vor termina până când nu se va număra fiecare buletin de vot. Ne simțim foarte bine în locul în care ne aflăm”, a transmis Biden.

Donald Trump se află într-o poziţie avantajoasă în acest moment, cu victorii în state-cheie şi avantaj înainte de finalizarea numărării voturilor în alte state decisive. Președintele SUA, Donald Trump, își clamează victoria în alegerile prezidențiale și susține că a câștigat deja în toate statele care au mai rămas de numărat. Trump susține că a câștigat inclusiv Pennsylvania, statul-cheie al acestor alegeri din SUA.

Fără îndoială este cea mai târzie conferință e presă pe care am acvut-o. Aprecize foarte mult și vreau să mulțumesc poporului american pentru susținerea acordată. Sunt oameni care încearcă să devalideze votul acestor oameni. Ne pregătim pentru o mare sărbătoare. Câștigam totul și dintr-o dată totul s-a anulat. Ne pregătim să sărbătorim ceva foarte frumos, așa un vot, așa un succes minunat. Am câștigat state pe care nu ne așteptam să le câtigăm. Am câștigat Florida, Texas, Ohio. Am câștigat Texasul cu peste 700.000 de voturi, nu au cum să ne mai ajungă din urmă. Am câștigat Georgia, este clar că am câștigat și Carolina de Nord, nu au cum să ne mai prindă din urmă. Cel mai important este că am câștigat Pennsylvania cu un scor foarte, foarte bun”, a spus Donald Trump.

Trump a mai spus că a câștigat scrutinul pentru un nou mandat, însă e mânios din cauză că, susține acesta, Biden și echipa sa încearcă fraudarea alegerilor.

Vom merge la Curtea Supremă. Vrem ca votul să se oprească, nu vreau să mai găsească voturi la 4 dimineața și să le numere. E un moment trist pentru mine. Eu zic că am câștigat alegerile”, a mai spus Trump.

Suspansul alegerilor prezidenţiale americane continuă, iar după Florida, alt stat-cheie îi revine lui Donald Trump, Texasul, un bastion republican disputat, care-i dă cei 38 de mari electori preşedintelui în exerciţiu, după ce Trump a învins-o pe Hillary Clonton detaşat în acest stat. Donald Trump conduce în majoritatea statelor indecise, iar în acest moment Pennsylvania pare să fie statul care va decide alegerile din SUA, asta din cauza faptului că are 20 de electori.

Statele indecise din SUA:

1. Pennsylvania: Trump conduce cu 56,1% în timp ce Biden are 42,7%, după numărarea a 64% din voturi.

2. Michigan: Trump conduce cu 53,4%, în timp ce Biden are doar 45%, după numărarea a 71% din voturi.

3. Wisconsin: Trump conduce cu 51,3%, în timp ce Biden are 47,2%, după numărarea a 91% din voturi.

4. North Caroline: Trump conduce cu 50,1%, în timp ce Biden are 48,7%, după numărarea a 94% din voturi

5. Nevada: Biden conduce cu 50,3%, în timp ce Trump are doar 47,6%, după numărarea a 64% din voturi

Acestea sunt statele cheie pentru alegerile din SUA și, conform datelor preliminare, Trump se îndreaptă spre victorie.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.