ALEGERI PARLAMENTARE: PRO România, în creștere continuă de la alegeri locale

PRO România, partidul condus de Victor Ponta – propunerea de altfel a formațiunii pentru postul de premier după alegerile parlamentare din 6 decembrie, se bucură de o creștere constantă și o bună percepție din partea electoratului. Pe fondul erodării guvernării PNL și a unui PSD care se străduiește să nu convingă, s-a făcut loc pentru alternativa… PRO România. Astfel, conform unui sondaj comandat de partid, Victor Ponta este în top 3 politicieni, din perspectiva notorietății:

notorietate

Tot Victor Ponta este perceput ca fiind mai… credibil decât actualul premier, Ludovic Orban. La acest capitol, președintele PSD, Marcel Ciolacu, este… pe ultimul loc:

incredere

Din sondajul comandat de PRO România, reiese că 61% ar merge cu siguranță la vot, 14,5% – probabil, iar 16,7% – cu siguranță nu. De asemenea, din perspectiva votului politic, PRO România se bucură de 9,3%, ceea ce reprezintă o creștere, aproape dublu, față de alegerile locale. Totodată, Ponta este perceput că ar putea fi cel mai bun premier după alegerile din 6 decembrie, 27,4% fiind favorabili acestuia, Ludovic Orban primit girul a doar 14,1%.

procente

Sondajul PRO România a fost efectuat între 20-25 noiembrie, la nivel național, pe un eșantion de 1.100 de persoane, prin metoda interviului telefonic. Eroarea maximă admisă este de plus sau minus 2,53%, la un grad de încredere de 95%.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.