ALEGERI INTERNE la USR Constanța, pentru desemnarea candidaților la CJC și Primărie. Votul final: 13 octombrie!

USR Constanța anunță, duminică, faptul că au început procedurile pentru alegerile interne pentru candidații formațiunii politice la funcțiile de consilieri județeni.

„Municipiul Constanța și localitățile din județul Constanța traversează, de 20 de ani, cea mai dificilă perioadă politică și administrativă din istoria sa post decembristă. Viața administrativă a fost acaparată, vreme prea îndelungată, de aceleași persoane sau grup de susținători promovați în funcții pe criterii de obediență politică. Absența profesionalismului și a transparenței în procesul decizional, îmbinate cu manipularea și dezinformarea, au dăunat grav calității vieții din localitățile județului nostru. Lipsa spațiilor verzi și a investițiilor în educație și sănătate, falimentul termoficării, pierderea unor simboluri precum stadioanele în paragină (Farul, Badea Cârțan), parcul și lacul Tăbăcăriei, Satul de Vacanță, vestigiile istorice, Centrul Vechi (din municipiul Constanța) ori pădurea Comorova, industria turismului, sărăcia, infrastructura scumpă și de proastă calitate (din județ) sunt efectele unei administrații care a construit un sistem opac și neperformant. Pentru că U.S.R. a apărut din nevoia de a schimba modul de a face politică, U.S.R. Constanța (atât la nivel județean, cât și la nivelul municipiului Constanța și al localităților din județ) este, în această perioadă, în plină campanie de înscrieri și dezbateri interne, pentru alegerea candidaților la alegerile locale de anul viitor. Desemnarea viitorilor primari, consilieri locali, consilieri județeni, președinte de Consiliu Județean se va face prin competiție și dezbateri. Procesul de alegere a candidaților noștri va fi deschis tuturor membrilor USR”, precizează reprezentanții USR Constanța.

Astfel, potrivit formațiunii locale, candidații trebuie să fie de bună credință, cu o prestație și imagine bune în viața socială/personală și profesională, fără antecedente penale, să fie determinați să se implice în viața comunităților. Procedural, fiecare filială locală își va desemna propriul calendar. La data stabilită de filiala locală au loc alegeri interne, la care votează toți membrii acelei filiale.

Pentru funcțiile de consilieri județeni și președinte de Consiliu Județean din partea USR Constanța, candidații transmit (până la data de 12.10.2019, ora 23:59), la adresa de e-mail constanta@usr.ro, următoarele documente:

– Curriculum Vitae (formatul este liber, recomandat este cel european);

– Scrisoare de intenție (formatul este liber, maxim 3.000 de cuvinte).

În aceeași perioadă (până pe 12 octombrie), candidații vor participa la dezbateri interne, pentru a convinge membrii asupra acordării votului. Votul final va fi dat în Conferința Județeană a USR Constanța (formată din delegații aleși de fiecare filială locală) și va avea loc în data 13.10.2019.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.