Spread the love

Polițiștii afiliați la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual au avut o zi plină. Sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, au avut loc alegeri pentru organizația de la Constanța, în prezența președintelui SNPPC, Dumitru Coarnă. O zi întreagă cei aproximativ 1.000 de polițiști constănțeni au dezbătut, au votat, s-au numărat voturi și s-au depus contestații.

CITEȘTE ȘI:

Vasile Zelca a fost reconfirmat în funcția de președinte, având un singur contracandidat, pe comisarul de Poliție Marian Enache, care, imediat după anunțul referitor la rezultatul votului, a depus o contestație privind modul de organizare a alegerilor.

Situația a fost comentată de Dumitru Coarnă:

„Asta înseamnă că suntem o organizație puternică și care știe ce vrea și sigur că elementele acestea fac parte din viața sindicală. (…) Deși, sunt foarte obosit, mă bucur, toată ziua am stat doar pe capitolul alegeri, cu contestații, a fost o întreagă dezbatere”, a declarat Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

Noutatea rezultatului de ieri al alegerilor constă în schimbarea unuia dintre cei doi vicepreședinți. Au fost aleși Sorin Boldeanu și Marius Stanciu, ultimul înlocuindu-l practic pe Ginel Cristea. Totodată, Adrian Soceanu a fost reconfirmat pentru funcția de secretar.

„Astăzi, au avut loc alegerile pentru desemnarea noii conduceri a Biroului Teritorial din cadrul SNPPC IPJ Constanța. Alegerile au început la 11:00, am fost destui candidați, doi pentru funcția de președinte, șase pentru funcția de vicepreședinte și doi pentru funcția de secretar. Este o luptă mai strânsă între doi candidați”, a spus Vasile Zelca, pentru TOMIS NEWS.

„Am o problemă cu cei care încalcă legea privind drepturile polițiștilor”

Potrivit președintelui SNPPC, organizația de la Constanța este cea mai importantă structură a sindicatului, alături de cea de la Prahova. Coarnă ne-a precizat că, în ultima perioadă, problemele în cadrul IPJ Constanța s-au înmulțit, însă sindicatul a reușit să reacționeze pe măsură.

„O zi plină de emoții, cu încărcătură foarte puternică. Suntem o organizație vie, care trăiește, care respectă principiile democrației sindicale și nu numai. Practic, respectăm în tot legea, nu facem rabat de la lege. Practic, a fost reconfirmat domnul Vasile Zelca. Avem un nou vicepreședinte, celălalt, Cristea Ginel, a pierdut alegerile, și-a recunoscut înfrângerea, va continua alături de noi în calitate de membru. Organizația de la Constanța contează în Ministerul de Interne, organizație de care angajatorului îi este teamă. Suntem singura organizație cu forță în acest minister și nu numai. La nivelul IPJ Constanța am avut foarte multe probleme de rezolvat cu domnul inspector-șef Constantin Dancu, noi ne-am mobilizat pe măsură și am răspuns întotdeauna în situațiile de criză create la IPJ Constanța. Sper ca pe viitor să fie depășite toate problemele. (…) Astăzi, nu am discutat de domnul Dancu, pentru că am avut doar obiectivul de alegeri. Eu nu am o problemă personală cu nimeni, decât cu cei care încalcă legea cu privire la drepturile polițiștilor”, a mai spus Dumitru Coarnă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *