ALDE trage pentru Iohannis în turul doi? Huțucă: „Toate partidele, în afară de PSD, au arătat deschidere față de actualul președinte”

Liberalii negociază în teritoriu susțineri punctuale cu ALDE, dar și cu partidele care au votat moțiunea de cenzură și, ulterior, învestirea guvernului condus de Ludovic Orban, precum USR, PMP sau PRO România. Cu USR treburile sunt clare, își îndeamnă susținătorii să voteze candidatul PNL, actualul președinte Klaus Iohannis, în turul doi, pe 24 noiembrie. Marea problemă o reprezintă celelalte partide și, din nou, liberalii sunt nevoiți să negocieze.

În Transilvania, nici vorbă de o colaborare PNL – ALDE, întrucât oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu nu au structuri serioase în această provincie. Pe de altă parte, oferta PNL pentru ALDE este generoasă în Muntenia, unde se discută astfel: la schimb cu susținerea lui Klaus Iohannis în turul doi la prezidențiale, liberalii sunt dispuși să îi sprijine pe o parte din candidații ALDE la alegerile locale din primăvara anului viitor. PNL propune celor din ALDE să își împartă candidaturile din județe și să se sprijine reciproc la locale.

CITEȘTE ȘI:

ALDE nu a luat încă o decizie nici în Muntenia, dar nici în Constanța, unde președintele organizației județene a liberalilor, deputatul Bogdan Huțucă, susține că a purtat și poartă discuții cu toate partidele care au votat guvernul Orban. Potrivit lui Huțucă, nu a existat o insistență din partea PNL Constanța pe subiect, dar nici ALDE sau celelalte partide nu au oferit un refuz clar.

„PNL Constanța a cerut sprijinul tuturor formațiunilor politice care au votat trecerea moțiunii de cenzură și instalarea acestui guvern. Am avut discuții cu reprezentanții ALDE (senatorul Ion Popa, coordonator ALDE Constanța – n.r.), ultima a fost legată de Consiliul Județean. Avem discuții cu toate partidele, dar nu este o formă de colaborare sau vreun protocol care formalizează relația noastră, sunt discuții într-un context strict legat de alegerile în turul doi. În condițiile în care ceilalți candidați au ieșit din cursă, sunt discuții în care într-un mod amabil și concis am cerut acest sprijin. Eu am purtat discuțiile, dar în rest nu am insistat. Au spus că au deschidere față de această candidatură a domnului președinte Iohannis”, a spus Bogdan Huțucă, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.