ALDE se RUPE de PSD și în Parlament! Liberal-democrații vor alegerea primarilor în două tururi. Vișan (PSD Constanța): „Probabil și la alegerile locale vom merge separat!”

Tensiunile din coaliția de guvernare se acutizează pe zi ce trece. Convinși tot mai mult că pot să meargă pe sabia lor, liberal-democrații se distanțează de social-democrați și, dacă în primă fază acest aspect s-a resimțit pe plan local, mai ales la Constanța, acum sesizăm o ruptură și la nivel central.

CITEȘTE ȘI:

Luni, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că susţine ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin, existând în acest sens o inițiativă legislativă mai veche a celor de la PMP și s-a arătat dispus să aibă o discuție cu toate partidele parlamentare.

„Pentru noi, așa cum am spus, este un dezavantaj (actualul sistem de alegere a primarilor – n.r.), iar pentru partidele mari e un avantaj nemeritat și este de interesul nostru și cred că este un sistem mai democratic ca alegerea să se facă în două tururi de scrutin. Probabil când o să hotărâm că acest subiect să intre în discuția politică  a Parlamentului, pentru că trebuie, după părerea mea, o discuție mai largă la care să participe toate partidele parlamentare”, a spus Tăriceanu.

Discuția despre care vorbește președintele ALDE a intrat în Parlament! Tot luni, în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, cei de la PMP au cerut punerea pe ordinea de zi a legii privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Acolo, întreaga opoziție s-a coalizat, iar alături de ei au votat și cei de la ALDE. Împotrivă au votat parlamentarii PSD, UDMR și minorități.

Despre atmosfera din Parlament, deputatul social-democrat constănțean, George Vișan, ne-a precizat că a sesizat distanțarea ALDE de PSD doar la nivel declarativ și cert este că cele două partide vor merge separat la alegerile europarlamentare și, totodată, există o probabilitate foarte mare și pentru alegerile locale.

„Am văzut ceva doar la nivel declarativ, la vot (final – n.r.) nu s-a întâmplat nimic deocamdată. Eu cred că acesta este testul coaliției: votul din Parlament! Restul, că sunt discuții, este OK! Este prematur ca să spunem noi ceva (parlamentarii PSD – n.r.), doar declarațiile pe care le știm și noi la nivel local. Ce este clar este că vom merge oricum separat în campania de la europarlamentare și probabil că și la alegerile locale tot așa vom merge”, a spus deputatul Vișan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.