ALDE se pregătește, la Constanța, de runda a doua de cafteală. Chiru: „Trimitem delegații la Congres” Banias: „Congresul partidului nu va avea loc!”

Pe lângă PNL, alt partid, ALDE, s-a gândit că nu ar fi bine să fie bine, ci ar fi bine să fie rău. „Liberal-democrații” și-au propus să se demoleze reciproc din considerente (cel mai probabil) politice și, conform deciziei Biroului Politic Teritorial din 24 martie va avea loc încă o ședință a Delegației Permanente Teritoriale a ALDE Constanța sâmbătă, 8 aprilie a.c.

După ce au dat de înțeles că vor să scape de „trupa lui Mircea Banias”, Jean Paul Tucan & Co. apasă pe pedală pentru a termina povestea cu actualul președinte al organizației. Îi ajută și contextul de la București, unde co-președintele Daniel Constantin a fost tras „pe dreapta” de Călin Popescu Tăriceanu. Astfel, în pas de defilare, aripa contestatară a lui Banias din ALDE Constanța se reunește sâmbătă, unde va aproba lista cu delegații pentru Congresul partidului din 21 aprilie.

CITEȘTE ȘI:

Scandal MONSTRU în ALDE: Se vrea capul lui Banias! „Înainte să divorțez de tine, te anunț că mi-am găsit pe alta”! Se rupe coaliția de la Consiliul Județean?

„Sâmbătă vom avea Delegația Permanentă Teritorială, unde, în primul rând, se va aproba lista delegaților la Congres și alte puncte pe ordinea de zi pe care le vor propune domnul Banias sau ceilalți membri din birou. (…) Delegația se ține, Constanța trebuie să aprobe 22 de delegați, patru de drept și 18 aleși, din cei patru face parte și Mircea Banias, pentru că e parlamentar; apoi Daniel Learciu și Valentin Vrabie”, a spus fostul senator, Christian Gigi Chiru, pentru TOMIS NEWS.

„Era loc pentru toată lumea. Și pentru înțelepciune. Trebuia să aducem oameni, nu să îi dăm la o parte pe cei care ne-au fost alături”

Dezamăgit de actuala situație din partid, președintele ALDE Constanța, deputatul Mircea Banias, susține că a inițiat, alături de Daniel Constantin și de alți colegi, o acțiune în instanță. Primul termen este stabilit pentru săptămâna viitoare, iar Banias este încrezător, motivat de faptul că, dacă Congresul va avea loc, nu va putea să își înregistreze hotărârile la Tribunal, până nu se va soluționa acțiunea inițială a lui Daniel Constantin. Totodată, reținem că Banias nu se va prezenta la Delegația Permanentă Teritorială din 8 aprilie, de la Constanța, pentru că… nu o recunoaște.

CITEȘTE ȘI:

Banias, despre tensiunile din ALDE: „Nu plecăm din partid, dar nu vreau să ajungem ca PNȚCD”

„Din păcate, ce se întâmplă pe 8 aprilie la Constanța s-a întâmplat și la nivel național. Din punct de vedere statutar, nu există constituite acele delegații permanente! Acele întruniri nu pot să poarte această denumire. În continuare, se întâmplă lucruri pe care eu le-am contestat, împreună cu alți colegi, în instanță. Eu am contestat în instanță organizarea Delegației Permanente de la București, care a convocat Congresul. Avem termen săptămâna viitoare, la București. Să vedem ce spune instanța. Să vă spun un lucru: lista delegaților la Congres poate să o aprobe Biroul Politic Teritorial! Eu nu am o problemă să participe, nu am interzis nimănui să participe, la Congres, dacă ei cred că el se desfășoară statutar. Dar, eu nu am cum să particip la un Congres pe care îl contest! Suntem o organizație democratică, eu nu cred că… din punctul meu de vedere nu cred că va avea loc Congresul acesta până nu se pronunță instanța! Hotărârile pe care le va avea (Congresul – n.r.) vor fi foarte greu de pus în practică și de înregistrat la Tribunal, atâta vreme cât nu se judecă contestația pe care am depus-o. Mie îmi pare foarte rău unde s-a ajuns, nu înțeleg motivele, dar lucrurile sunt cum sunt și așteptăm să se deruleze. Era loc pentru toată lumea într-un partid mic cum este ALDE și mai era loc și pentru înțelepciune, dar când vrei să construiești nu îi dai la o parte pe cei care au fost lângă tine, important era să aducem și pe alții… diferență de viziune! (…) La Constanța nu am ce să contest, eu sunt președintele organizației și a fost o întâlnire pe care nu am convocat-o! Conform statutului, singurul om din ALDE care putea să conducă Delegația Permanentă este președintele, ori eu nu am convocat-o și nu am condus-o! Nu am recunoscut-o!”, a spus deputatul Mircea Banias, pentru TOMIS NEWS.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

One thought on “ALDE se pregătește, la Constanța, de runda a doua de cafteală. Chiru: „Trimitem delegații la Congres” Banias: „Congresul partidului nu va avea loc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *