ALDE, în situația USR și PLUS? Daniel Constantin încă figurează drept copreședinte! Gerea (ALDE): „Subiectul este închis, am avut Congres! Cioloș, săracul, vrea să conducă țara, dar nu știe că nu e președinte de partid!”

În Registrul Partidelor Politice, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu nu figurează cu… această funcție, ci cu cea de copreședinte, din vremea în care liberal-democrații erau conduși și de Daniel Constantin, între timp plecat la PRO România. Astfel, despre ALDE se vorbește că va ajunge în situația alianței electorale dintre USR și PLUS, căreia i s-a interzis de către Biroul Electoral Central să candideze la alegerile europarlamentare. Vineri seară, USR și PLUS au primit câștig de cauză la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, iar ALDE a dezmințit situația similară, susținând că „domnul Daniel Constantin și-a pierdut de drept calitatea de membru al ALDE în urma înscrierii în partidul PRO România”.

CITEȘTE ȘI:

Astfel, ALDE consideră că fie și în contextul în care va trebui să calce pe urmele USR și PLUS, adică să meargă la ÎCCJ, subiectul este închis, întrucât partidul lui Tăriceanu a organizat un Congres în aprilie 2017 și încă se așteaptă pronunțarea instanței pentru noua conducere a partidului.

„Este închis subiectul! De exemplu, USR a primit câștig de cauză la Înalta Curte. Sunt două niveluri de aprobare, cei de la BEC, normal, au zis că nu a fost (Nicușor Dan – n.r.) acolo… dar având în vedere că a fost Congres, Înalta Curte le-a permis. Problemele și discuțiile astea noi le-am mai avut deja, la precedentele alegeri s-a mai judecat o dată, avem decizii ale instanței care ne confirmă conducerea, deci nu se poate pune semnul egal între cele două (Alianța USR și PLUS și ALDE)”, a spus deputatul ALDE, Andrei Gerea, pentru TOMIS NEWS.

Întrebat dacă toate aceste proceduri birocratice nu încurcă treburile partidelor politice, Gerea ne-a mai precizat că nu se impune modificarea legislației în acest sens, însă nu ar fi rău dacă Justiția s-ar mișca mai repede.

„Este bine așa! Fiecare trebuie să aibă grijă de partidul lui și de ce probleme intervin, dar Justiția trebuie să aibă și ea cursul ei, dacă s-ar mișca mai repede nu ar fi rău… Din toată pățania asta, eu stau și mă gândesc la domnul Cioloș, cam cât pe din-afară să fie cu practica, să nu știe că nu e președinte la partidul pe care l-a cumpărat sau cum l-a luat. I-a pus pe oamenii ăia de a zis toată lumea că sunt foști combatanți, i-au făcut partid, dar nu e președinte. Vrei să conduci o țară, dar tu nu știi dacă ești președinte în acte! Este de pomină! Săracul, spune multe despre cât de capabil e!”, a concluzionat Gerea, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *