ALDE, în pragul DESFIINȚĂRII! Senatorul Zamfir, președintele unui nou partid? „Eu NU pot să merg în formula asta! Nu vreau să fiu „fuzionat” cu Ponta!”

Disidenții din ALDE  ar putea înfiinţa o nouă formaţiune politică, dacă lucrurile în partid nu se vor clarifica rapid, prin congres extraordinar. Pentru varianta unei noi platforme politice se vorbește de senatorul Daniel Zamfir, un nume sonor al partidului. Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu este la curent cu astfel de răzvrătiri și Biroul Politic Executiv de luni a decis excluderea membrilor care nu și-au depus demisiile din funcțiile deținute în aparatul de lucru al Guvernului, ca urmare a deciziei partidului de retragere din Executiv. Aceștia sunt doi secretari de stat, doi subsecretari de stat și directorul ROAID. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că senatorii și deputații partidului vor vota moțiunea de cenzură pe care liberalii urmează să o depună în Parlament. ALDE are acum 14 deputați și 10 senatori, după desființarea grupurilor și demisiile din grupuri ale unui senator și a unui număr de 5 deputați.

CITEȘTE ȘI:

Tăriceanu a declarat că toți cei care acționează împotriva interesului ALDE și vor să își găsească drumul către PSD își pot pierde calitatea de membru sau pot fi excluși din partid, referindu-se la faptul că Daniel Zamfir ar vrea să se afilieze grupului senatorilor PSD.

„Am luat notă de declarațiile domnului Zamfir și nu sunt deloc surprins, deoarece dorința sa de a trece la PSD nu are nimic de-a face cu interesul ALDE, ci cu interesul său personal de a salva președinția Comisiei Economice la care ține foarte mult, nu la Comisie, ci la președinție, ca să fiu bine înțeles”, a spus Tăriceanu.

Zamfir a anunțat, luni, că ia în calcul afilierea la grupul senatorilor PSD deoarece nu dorește să rămână parlamentar independent. Acesta motivează că vrea să promoveze proiecte de lege care să fie votate și astfel are nevoie de susținerea parlamentarilor.

„Nu ne jucăm așa cu făcutul partidului de azi pe mâine… nu! Nu asta e ideea, lucrul cel mai important este acum, domnul Tăriceanu să denunțe alianța cu Ponta, așa este felul în care se poate salva astăzi nu numai ALDE, ca formațiune politică, ci curentul liberal! Nu numai că nu am înțeles eu, dar cred că nimeni, în afară de câțiva apropiați (ai lui Tăriceanu – n.r.), nu am văzut în opinia publică pe nimeni să comenteze favorabil această mișcare pe care a făcut-o Tăriceanu. Nu a putut să explice nimănui de ce sunt mai frecventabili Ponta și Tudose decât Dăncilă, Teodorovici sau Fifor. Nu că nu am înțeles eu, nu a înțeles nimeni! Eu, în această formulă, nu am cum să merg. Sunt consecvent cu ceea ce am făcut până acum, nu pot să vorbesc doi ani împotriva abuzurilor din justiție, în general și să mă trezesc fuzionat cu Ponta. Așa ceva e inacceptabil! În acest moment, așa este drumul (de absorbție a ALDE de PRO România – n.r.), diluarea în PRO România! Deja a înghițit la Camera Deputaților parlamentarii ALDE, care s-au afiliat lui Ponta. Mă condamnă pe mine Tăriceanu că m-am afiliat grupului PSD, dar întreb încă o dată: cu ce e mai frecventabil grupul lui Ponta decât grupul PSD? Să îmi spună mie Tăriceanu asta!”, a spus senatorul Zamfir, pentru TOMIS NEWS.

Deputații neafiliați Dumitru Lovin, Daniel Olteanu, Doru Oprișcan și Ion Tabugan, toți patru din fostul grup ALDE, s-au afiliat marți la grupul PRo Europa, a anunțat în plen liderul PRO România, Victor Ponta. De asemenea, grupul parlamentar al PRo România, în care s-au afiliat în total 14 deputați ALDE, se va numi „PRO Europa Liberal-Democrat”.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *