ALDE, exclusă din Alianța Liberal-Democraților la nivel european? Senatorul Popa (ALDE Constanța): „Pun toate astea pe seama campaniei pentru europarlamentare”

Încă din vara anului trecut se vorbește despre excluderea ALDE, partidul condus de Călin Popeascu Tăriceanu, din formațiunea politică cu același nume de la nivel european. Subiectul a picat în ultimele luni, însă a fost reluat recent, mai ales în contextul în care ALDE încă nu știe dacă la alegerile europarlamentare va candida alături de PSD sau separat.

CITEȘTE ȘI:

Iulian Bulai, deputat USR, transmitea în urmă cu o săptămână, că ALDE Europa este pe cale de a-l exclude pe Tăriceanu din rândurile sale. Acesta preciza că a participat la întâlnirea grupului ALDE la Strasbourg unde i s-a reconfirmat că Tăriceanu şi partidul lui din România sunt pe cale de a fi excluşi din ALDE Europa. 

Pe de altă parte, președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat recent că vor fi demarate discuțiile cu cei de la PSD pentru a decide dacă merg pe liste comune la europarlamentare, precizând că sunt avantaje și dezavantaje la fiecare variantă.

ALDE România ar fi nefrecventabil în Europa? Coordonatorul organizației județene a ALDE Constanța, senatorul Ion Popa, consideră că sugestiile de excludere sunt simple… afirmații electorale.

„Eu pun toate lucrurile acestea pe seama campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare. Aceste alegeri vor avea loc în toate statele UE, probabil e o chestiune legată strict de campaniile electorale pe care le au cei care au opinii diferite în grupul ALDE. Da, mă gândesc la colegi din alte țări și, în primul rând, la cei din Olanda. Dacă ați văzut, dintr-o dată a exacerbat chestiunea asta a opiniilor critice la adresa României, atât cei din ALDE, cât și cei din grupul socialiștilor. Domnul Timmermans este socialist, e tot olandez, Guy Verhofstadt este liderul grupului ALDE și este tot olandez, practic de acolo au venit problemele. Mă gândesc că e o chestiune legată de campania electorală de la ei din țară, altă idee nu am”, a spus senatorul Ion Popa, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *