ALDE Constanța nu se sperie de PMP și sunt convinși că vor recupera funcția de vicepreședinte la Consiliul Județean. Senatorul Popa: „PMP se va desființa. E o funcție negociată politic atunci și la fel va fi și acum”

ALDE Constanța trece printr-o lungă perioadă de instabilitate. De la vremurile lui Mircea Banias și până azi interimatul a devenit cuvântul de ordine la organizația lui Călin Popescu Tăriceanu de la malul mării. Așa că, evident, și în aceste momente liberal-democrații sunt tot în… reorganizare. Din luna mai, organizația municipală este condusă de Gabriel Daraban. Organizația județeană a fost condusă interimar de deputatul Andrei Gerea, acum de senatorul Ion Popa, mutat cu tot cu bagaje atât din PNL la ALDE, în iunie a.c., dar și de la Argeș la… Constanța.

Importat de nevoie pe litoral, senatorul Popa a spus, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că a venit cu o singură misiune: încheierea procesului de mobilizare a organizației.

„Filiala ALDE Constanța a traversat niște perioade dificile, a fost un interimat al domnului deputat Gerea, care a pornit acest proces de organizare, astfel încât eu să continui acest proces și ca la startul alegerilor care vor urma să avem o echipă completă, adică organizații în toate localitățile din județul Constanța. Preocuparea principală pentru noi în următoarea perioadă este canalizarea pe organizații, înscrierea de noi membri în partid și validarea conducerii organizațiilor ALDE. Ieri am validat o organizație la Oltina. (…) S-au validat o serie de adeziuni, am făcut și o strategie, astfel încât să fie responsabilități pentru toți membrii biroului județean”, a spus Popa.

„Intenția noastră este să mergem pe organizare pe cartiere, atragem oameni alături de noi, în primul rând ne vom gândi la oameni cu experiență în domenii diferite, ALDE este un partid liberal și vom avea posibilitatea să aducem alături de noi oameni cu experiență în Constanța. Lucrez în domeniul portuar de foarte mulți ani, am experiența și cunoștințele necesare, oamenii din jurul meu sunt cu experiență profesională. Nu am făcut politică până acum, așa că mă bazez pe parte de organizare și administrare și pe viitor vorbim de jocuri politice. La momentul de față, ne gândim la organizare și muncă. (…) Când am preluat organizația municipală pe hârtie era ceva, în realitate era cu totul altceva! În momentul de față, pe organizația municipală sunt 530 de membri. Tot ce a fost suplimentar a trebuit să îi radiem. La nivelul de față, pe județ sunt în jur de 1.700-1.800 de membri”, a completat și Gabriel Daraban.

Funcția de vicepreședinte al CJC: ALDE iese la bătaie, deși Popa recunoaște că lista e… defectuoasă. Discuții cu Țuțuianu

Aruncat ca o măsea stricată de colegi, Daniel Learciu a pierdut și funcția de vicepreședinte al CJC. Deși, a contestat decizia la curtea de arbitraj, cei din ALDE sunt convinși că povestea cu fostul lor coleg e închisă și senatorul Popa a anunțat că deja a avut discuții cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și că urmează să aibă o nouă rundă de discuții cu președintele PSD Constanța, Felix Stroe.

CITEȘTE ȘI:

Learciu a fost DAT AFARĂ din ALDE și și-a PIERDUT funcția de vicepreședinte al CJC! Palaz: „La muncă nu bem cafele!” Gerea: „Nu și-a plătit cotizația de mai bine de jumătate de an. Căutăm înlocuitor”

PMP și PNL au anunțat deja că nu vor vota propunerea ALDE, însă asta nu îl sperie pe senatorul ALDE, deși a recunoscut că lista depusă de organizație la alegerile din 2016 nu mai este tocmai una… optimistă.

„M-am întâlnit până acum cu președintele Consiliului Județean, cu care am purtat o discuție în termeni generali. Nu m-am întâlnit cu președintele PSD, urmează să mă întâlnesc cu el, cât de curând și sper… eu am experiență și am lucrat într-o formulă de alianță politică și am experiență în ceea ce privește colaborarea cu PSD. Sper ca lucrurile să decurgă normal, așa cum decurg la nivel național. Până acum nu mă pot pronunța, sigur sunt câteva situații punctuale, pe care cu siguranță le vom rezolva, pentru că și domnul președinte al PSD Constanța este un om cu experiență. Sigur, până nu vedem… Eu merg cu sufletul deschis la aceste discuții și îmi doresc o colaborare onestă. (…) Înlocuitorul va fi unul care se află pe lista depusă la alegerile locale din 2016, respectând legea și prevederile statutare. De asemenea, următorul pe listă se poate retrage evident. Vorbim de o listă pe care se află persoane despre care nu știe nimeni nimic. Nu mai sunt membri de partid, nu și-au plătit cotizațiile, nu mai activează, probabil nu mai sunt prin țară… (…) Problema se pune în felul următor: să ai un vicepreședinte de CJ când ai doar trei consilieri județeni, înseamnă că a fost o negociere politică. Nu vorbim de numele respectivului, ci de persoana care reprezintă partidul. Exact cum s-a făcut atunci se va face și acum! Postul ăsta nu e pe persoană fizică! Această funcție este negociată la nivel județean, la nivel național mai degrabă, între cele două partide aflate în coaliția de guvernare și unul dintre consilierii județeni, pe negociere, a devenit vicepreședinte al CJC”, a mai spus senatorul Popa.

CITEȘTE ȘI:

Palaz se revanșează pe ALDE și îl anunță pe Gerea: „Consiliul Județean Constanța va funcționa cu un singur vicepreședinte!” Liberalii sunt de acord: „Asta este soluția!”

Întrebat ce va face dacă reprezentantul ALDE nu va fi votat în ședința Consiliului Județean, Popa a răspuns… pragmatic: „Dacă nu va trece, nu va trece, asta e, ce să-i faci? Așa e democrația…”

De asemenea, senatorul ALDE a avut câte ceva de spus și la adresa PMP. Mai exact, câteva atacuri.

„Să fie sănătoși! Ce treabă am eu cu PMP? Mai vedem până atunci (până la vot – n.r.) Nu o să mă întâlnesc cu nimeni de la opoziție… La nivel local și noi o să le dăm libertate (consilierilor ALDE – n.r.), o să propun colegilor ca în consiliile locale să voteze în interesul cetățenilor. Sigur că ținem cont de alianța la nivel național, dar discutând de chestiuni locale se acceptă o colaborare și de genul celei de la Constanța. Că vorbim de PMP, e un partid pe cale de dispariție. La Senat nu mai au grup parlamentar, așa că nu vor avea reprezentanți în secțiile de vot la nici un scrutin electoral și uite așa o să vedeți care va fi deznodământul”, a concluzionat senatorul ALDE, Ion Popa.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!
  •  

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *