Spread the love

Miercuri, 31 mai a.c., secretariatul general al ALDE, sub semnătura lui Daniel Chițoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanta solicitarea de a-i retrage mandatul de consilier județean lui Emil Banias, fratele deputatului Mircea Banias, alt politician constănțean aflat „la cuțite” cu tabăra lui Călin Popescu Tăriceanu.

Marți, Emil Banias a precizat că „excluderea mea din partid s-a făcut nestatutar și nelegal, intr-o ședința de delegație permanenta teritorială condusă de deputatul Andrei Gerea, care se recomanda ” președinte interimar” al filialei teritoriale Constanta. La aceasta ședința nici măcar nu am fost convocat pentru a avea posibilitatea sa răspund unor eventuale acuzații, așa cum prevede statutul”.

Banias se pregătește să demareze într-un nou partid: „Îl lansăm săptămâna viitoare. Congresul ALDE se va anula! Am discutat cu PNL și PMP”

„Am decis, astăzi, 06.06.2017 sa sesizez Ministerul Public și sa solicit aplicarea prevederilor articolului menționat, respectiv încetarea activității partidului politic ALDE și radierea lui din registrul partidelor politice. Regret situația in care s-a ajuns însă consider ca vinovați sunt cei care au încălcat prevederile legale in vigoare. Ca o dovada a lipsei de interes pentru județul Constanta și a membrilor ALDE, in adresa prin care se solicita înlocuirea mea din Consiliul Județean se face precizarea ca am fost exclus din Organizația Giurgiu a partidului. Prin acțiunile de epurare și de sancționare a delictului de opinie, din ultima perioada, așa-zișii lideri ai partidului au demonstrat nu doar ca nu sunt liberali, dar cu atât mai puțin democrați”, a mai precizat Emil Banias.

Tăriceanu, reconfirmat președinte al ALDE. Organizația de la Constanța a rămas și fără vicepreședinți!

De partea cealaltă, Consiliul Judeţean este „în ceață”! Președintele Marius Horia Țuțuianu și vicepreședintele CJC Claudiu Iorga Palaz nu confirmă existența hârtiei lui Chițoiu. Ambii au rămas șocați când au auzit că, în informarea respectivă, Emil Banias figura ca membru la Giurgiu!

„Nu știu nimic de nici o foaie, dar voi face mâine (miercuri – n.r.) o verificare suplimentară. Este posibil să existe la Instituția Prefectului și să ieșim mâine să anunțăm că este la prefect, dar acum nu știm de nici o foaie. Dacă vorbim de un act administrativ și, evident, prefectul semnează, mandatul (lui Emil Banias – n.r.) încetează”, a spus Claudiu Palaz, pentru TOMIS NEWS.

Facebook Comments

Advertisements

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *