Spread the love

Cel puțin cinci inițiative legislative există în acest moment în Parlamentul României care privesc modificarea acordării ajutorului social. Cea mai recentă dintre acestea, respectiv privind modificarea şi completarea Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, face referire la acordarea tichetului social. Astfel, 27 de deputați și senatori ai PMP, susținuți de USR și PNL, consideră că se impune amendarea legii 416/2001, privind combaterea sărăciei și a riscului de excluziune socială.

CITEȘTE ȘI:

PMP-iștii vor reglementări mai drastice pentru asistații social, în sprijinul primarilor

„În acest sens, propunerea legislativă stabilește că plata ajutorului social se realizează după cum urmează: 50% din cuantumul ajutorului social, după caz, în funcție de opțiunea beneficiarului, pe bază de mandat postal sau în cont bancar și 50% sub forma tichetului pe ajutor social. (…) Se interzice utilizarea tichetului pentru ajutor social pentru achiziționarea de țigări și/sau băuturi alcoolice ori valorificarea acestuia prin transformarea în bani”, se arată în expunerea de motive a inițiatorilor.

Inițiativa condusă de senatorul Traian Băsescu, susținut de deputatul Corneliu Bichineț ș.a. a fost respinsă de Senat pe 20 iunie a.c., în prezent fiind trimisă la comisiile permanente ale Camerei Deputaţilor, unde amendamentele trebuie depuse până pe 10 septembrie a.c., iar raportul comisiei pentru muncă trebuie emis până pe 19 septembrie.

CITEȘTE ȘI:

PMP-iștii vor transparență totală pentru autorități: să publice lunar datele privind bugetul, achizițiile publice sau concesiunile de lucrări

Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *