AJUTOR PENTRU GRECIA: Elenii români, apel UMANITAR pentru țara devastată de incendii

Uniunea Elenă din România a demarat luna trecută o campanie umanitară după incendiile devastatoare din Grecia, unde pompierii români au fost de două ori ca să ajute la stingerea flăcărilor. Uniunea colaborează deja cu Crucea Roșie în acest sens, iar comunitatea elenă Elpis Constanța trage tare în această campanie.

ajutam

La Crucea Roșie s-au dat peste 330 de SMS-uri până în prezent, iar la Uniunea Elenă s-au strâns peste 12.000 de euro. Potrivit președintelui Uniunii Elene din România, deputatul Dragoș Zisopol, campania va fi prelungită cu încă o lună, întrucât problemele din Grecia sunt mai grave decât s-a estimat inițial. Zisopol s-a întâlnit și cu primarul din Evia, insulă puternic lovită de incendii și unde Uniunea va desfășura campania umanitară:

Am discutat cu membrii comunității să prelungim campania până la începutul lunii octombrie. De asemenea, am mai dori să aducem peste 100 de copii din Grecia în România, în două ture, la manifestările noastre de pe Valea Prahovei. Eu am fost la fața locului, m-am îngrozit… Oamenii sunt înnebuniți, s-au strâns în jurul primarilor…”, a spus deputatul Zisopol, pentru TOMIS NEWS.

DONAȚII:

– în conturile deschise de Uniunea Elenă din România:

LEI: RO47RNCB0072005055780028;

EURO: RO20RNCB0072005055780029;

prin SMS, 2 euro la numărul 8825, pus la dispoziţie de către Societatea Naţională de Crucea Roşie din România;

– produse alimentare neperisabile, ce vor fi colectate la toate sediile filialelor Uniunii Elene din România şi ale Societăţii Naţionale de Crucea Roşie din România.

Iohannis a decorat drapelul de luptă al IGSU şi pe comandanţii pompierilor care au acţionat în Grecia

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, luni, Drapelul de luptă al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi pe comandanţii modulelor specializate de intervenţie care au acţionat la incendiile din Grecia, în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe platoul de la Palatul Cotroceni cu prilejul Zilei Pompierilor. Şeful statului a conferit Drapelului de luptă al IGSU din Ministerul Afacerilor Interne Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Ofiţer, cu însemn pentru militari, în semn de „apreciere pentru rezultatele remarcabile obţinute în activitatea de apărare a vieţii, bunurilor şi mediului împotriva incendiilor şi dezastrelor, pentru realizarea măsurilor de protecţie civilă, precum şi pentru coordonarea acţiunilor instituţiilor implicate în managementul situaţiilor de urgenţă”.

În semn de „apreciere pentru dăruirea şi profesionalismul de care au dat dovadă în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, remarcându-se la comanda modulelor specializate de intervenţie implicate în recentele misiuni de stingere a incendiilor din Republica Elenă”, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Bărbăţie şi Credinţă” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, colonelului Valentin Florin Pop şi locotenent-colonelului Alexandru-Adrian Csilik Alexandru. De asemenea, şeful statului a înmânat drapelele de luptă pentru 11 Inspectorate de urgenţă judeţene în semn de apreciere faţă de devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă salvatorii români în îndeplinirea misiunilor destinate protejării cetăţenilor şi a comunităţii.Volume 100% 

PE ACELAȘI SUBIECT:

https://tomisnews.ro/campania-umanitara-ajutor-pentru-grecia-antoniadis-sa-alinam-suferintele-unor-oameni/
DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *