Ajutor de stat pentru marile companii românești. Virgil Popescu: „Am salvat industria de o guvernare care a mărit prețul energiei electrice”

Guvernul României a adoptat în cadrul ședinței de joi o Ordonanță de Urgență care prevede o schemă de ajutor de stat pentru sprijinirea unor companii afectate în această perioadă. Potrivit ministrului Economiei, Virgil Popescu, este vorba despre o formă de sprijin pentru marii consumatori de energie.

„Este vorba de modificarea unei OUG care permitea susținerea a 15 ramuri din industrie – producători români, cu angajați direct și indirect peste 100.000 de salariați, unde exista un risc foarte mare de relocare. (…) OUG 114 a guvernării PSD a făcut ca companii mari precum SIDEX Galați, ALRO Slatina și mulți alții s-au trezit în imposibilitatea de a mai face față presiunii prețului energiei electrice. Prin această Ordonanță, publicăm caietul de sarcini și ghidul solicitantului prin Ordin al ministrului și demararea procedurii oferirii acestui ajutor de stat. Practic, putem spune că am adus din nou competititivate în industria românească, am salvat câteva sute de mii de locuri de muncă, am salvat industria românească de o guvernare care nu a făcut decât să mărească prețul energiei electrice”, a spus Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *