Aglomerație pentru șefia USR: PATRU candidați la Congresul online al partidului

Mihai Poliţeanu, Cătălin Teniţă şi Allen Coliban candidează în alegerile primare ale echipei Curaj, care vor stabili contracandidatul lui Cătălin Drulă la şefia USR, au precizat surse din USR pentru News.ro. Biroul Naţional al USR a decis, vineri, să organizeze alegerile pentru preşedinţia USR în luna iulie, după ce liderul interimar al USR, Cătălin Drulă, a propus, într-un mesaj intern, ca alegerile să fie devansate şi să aibă loc în format online. Iniţial, Congresul USR era programat pentru luna octombrie, însă ruptura aripii Cioloş din USR a dus la devansarea Congresului pentru alegerea unui nou preşedinte.

Iniţial, platforma Curaj din cadrul USR îşi programase alegerile interne pentru stabilirea candidatului la Congres în luna iulie. În urma devansării Congresului, alegerile vor avea loc în săptămânile următoare, pentru o perioadă mult mai scurtă decât cea inițială. Cei din Curaj critică decizia bruscă a liderului interimar al USR, Cătălin Drulă, de a schimba data initiala a alegerilor pentru preşedintele USR. Cei trei candidaţi în cursa internă din Curaj pentru candidatul de preşedine sunt deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă şi Allen Coliban, primarul Braşovului.

În luna mai, reprezentanţii USR reuniţi în platforma „Curaj pentru România”, au anunţat că îşi vor desemna un candidat comun pentru preşedinţia partidului la congres. Decizia a fost luată la Sibiu, la o întâlnire cu 300 de membri.

Printre membrii fondatori ai platformei Curaj pentru România se află primarul Braşovului, Allen Coliban, viceprimarii Ploieştiului şi Braşovului, Magdalena Trofin şi Flavia Boghiu, europarlamentarul Nicu Ştefănuţă, deputaţii Mihai Poliţeanu şi Cătălin Teniţă, senatorul Irineu Darău.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.