Agitație, degeaba… Geamandurile cu cruci ale lui Arafat, bine-mersi pe litoral

DSU nu se lasă intimidat de atacuri. Geamandurile cu cruce de pe litoral au rămas în apă, deși salvamarii s-au revoltat și au avertizat că acestea sunt periculoase pentru turiști. Nici turiștii nu au fost prea încântați ca în mijlocul relaxării estivale să  dea de simbolul morții. Șeful DSU, Raed Arafat, nu s-a arătat impresionat de nemulțumiri.

„Am comis-o din nou! Am încercat să facem ceva care să sporească acţiunile de prevenire a înecurilor pe durata sezonului de vară. Un proiect gândit acum doi ani de specialişti, şi finanţat din fonduri non-guvernamentale, care are că scop semnalarea, într-un mod foarte vizibil, a zonelor periculoase unde au avut loc mai multe înecuri în ultimii ani.”, a scris, luni, pe Facebook, Raed Arafat, referindu-se la geamandurile cu cruce de pe litoral.

„Ca să fie vizibil şi să atragă atenţia, nu putea fi o mică minge plutitoare, fiind necesară o vizibilitate mai mare când te apropii de zona de pericol. Ideea unei cruci de culoare roşie poate fi interpretată în mai multe feluri, însă ea semnalează pericolul de la distanţă, iar când te apropii de ea şi mai mult, poţi citi şi textul de avertizare, atrăgându-ţi atenţia că deja eşti foarte aproape de pericol”, a mai adăugat Arafat.

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.