Agenții economici OBLIGAȚI să accepte că mijloc de plată și cardurile de debit și credit

Camera Deputaților în calitate de for decizional a votat miercuri, 20 iunie, un proiect de lege pentru pentru modificarea art. l alin. 3 și 6 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată. Inițiativa a fost semnată de 62 deputați și senatori, atât de la putere cât și opoziție (PSD, ALDE, UDMR, USR, minorități și neafiliați). Concret, aleșii vor, în principal, ca persoanele juridice care desfășoară activități de comerț cu amănuntul și/sau cu ridicata, așa cum acestea sunt definite de Ordonanța Guvernului nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață, republicată, cu modificările și completările ulterioare, precum și cele care desfășoară activități de prestări servicii, care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro, în echivalent lei, au obligația să accepte că mijloc de plată și cardurile de debit și cardurile de credit.

„Avansul prevăzut la alin.(5) se evidențiază distinct pe chitanță emisă de terminalul de plată și nu poate depăși sumă de 200 de lei. Tranzacțiile privind avansul în numerar se asimilează retragerilor de numerar de la bancomate, iar comisioanele aferente tranzacțiilor se stabilesc conform contractelor în vigoare între părți. Comercianții pot percepe, de la titularul cardului, un comision care nu poate depăși 1% din valoarea avansului acordat”, se arată în textul adoptat.

Proiectul de lege a fost adoptat în Camera Deputaților, în calitate de for decizional, cu 226 de voturi „pentru“ și 48 „împotrivă“. Proiectul, care a fost inițiat de PSD, va pleca la președinție pentru promulgare.

CITEȘTE ȘI:

Victorie a deputatului Vișan, se modifică legea societăților comerciale. „Întreprinzătorul își va culege mai devreme rodul muncii lui”

DISTRIBUIE
error0

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*