Agenția Europeană a Medicamentului se opune OMS: Vaccinarea cu a treia doză poate începe

Agenția Europeană a Medicamentelor a dat undă verde pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID, în ciuda opoziției vehemente a Organizației Mondiale a Sănătății în acest sens. Oficialii EMA spun că statele membre ale Uniunii Europene pot începe, dacă doresc, administrarea celei de-a treia doze de vaccin. Recomandarea se referă la vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer/ BioNTech, dar există și o evaluare accelerată și pentru vaccinul produs de Moderna.

Specialiștii agenției spun că această doză este necesară în primul rând pentru persoanele care au avut un răspuns imun slab la primele două doze, dar o recomandă și pentru persoanele care nu au avut o astfel de problemă. EMA nu a dat un raport final pe acest subiect, dar oficialii spun că statele membre pot merge înainte cu administrarea celei de-a treia doze.

Suprarapelul trebuie administrat la cel puțin 6 luni de la a doua doză, la persoane care au cel puțin 16 ani. Autoritățile din România au spus că, în funcție de decizia EMA, administrarea celei de-a treia doze de vaccin ar putea începe în octombrie.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

3 comentarii la „Agenția Europeană a Medicamentului se opune OMS: Vaccinarea cu a treia doză poate începe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *