AFGANISTAN Au revenit la legea lor: Talibanii au executat 11 persoane, DUPĂ ce s-au predat!

Militanţii talibani au omorât 13 persoane de etnie hazară, între care 11 foşti membri ai forţelor de securitate afgane şi doi civili, în provincia centrală Daikundi, pe 30 de august, a anunţat marţi organizaţia Amnesty International, preluată de dpa. Nouă dintre foştii membri ai forţelor de securitate au fost ucişi după ce s-au predat talibanilor, a precizat organizaţia. Cei doi civili încercau să fugă. Etnia hazară constituie a treia cea mai numeroasă minoritate din Afganistan şi reprezentanţii ei au fost persecutaţi de talibani în regimul anterior din a doua parte a anilor 1990.

Aceste execuţii cu sânge rece sunt o nouă dovadă că talibanii comit aceleaşi abuzuri înfiorătoare pentru care au devenit notorii în cursul regimului lor anterior din Afganistan”, a subliniat Agnes Callamard, secretar general al AI.

Şeful poliţiei talibanilor din provincia Daikundi a negat că ar fi avut loc execuţii extrajudiciare, a menţionat organizaţia. Talibanii au preluat controlul în Daikundi pe 14 august. După căderea Kabulului, la 15 august, talibanii au anunţat o „amnistie” generală pentru toţi funcţionarii guvernamentali, dar ulterior au fost raportate numeroase execuţii extrajudiciare în diferite părţi ale ţării.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

2 comentarii la „AFGANISTAN Au revenit la legea lor: Talibanii au executat 11 persoane, DUPĂ ce s-au predat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *