AEP: Partidele politice au primit peste 232 de milioane de lei de la buget, în 2021. Cele mai mari sume, cheltuite pentru propagandă

Peste 232 de milioane de lei reprezintă subvenția de stat acordată în 2021 partidelor politice din România. Partidele au angajat cheltuieli în procent de 47,62% din totalul sumelor încasate. Cele mai mari sume au fost alocate propagandei și presei. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că „urmare a monitorizării de către Serviciul de urmărire a respectării destinaţiei subvenţiilor a informațiilor referitoare la cheltuielile angajate de către formațiunile politice din subvențiile de la bugetul de stat, conform datelor deținute, precum și a celor transmise de partidele politice, s-a constatat că în perioada ianuarie-decembrie a anului 2021 au fost angajate cheltuieli în procent de 47,62% din totalul sumelor încasate”.

Potrivit AEP, în anul 2021 au fost vărsate în conturile formațiunilor politice sume în valoare de 232.766.294,91 lei, reprezentând subvenții de la bugetul de stat.

În structura cheltuielilor angajate din subvenția de la bugetul de stat ponderea cea mai mare au avut-o următoarele categorii de cheltuieli:
-cheltuieli pentru presă și propagandă: 71,21% la Partidul Social Democrat și 64,21% la Partidul Național Liberal;
-cheltuieli cu chiriile și utilitățile: 34,07% la Partidul Pro România;
-cheltuielile cu personalul: 45,83%, la Uniunea Salvați România și 38,75% la Partidul Mișcarea Populară.

CITEȘTE ȘI:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *