AEP: Cetățenii care au optat pentru votul prin corespondenţă au fost notificaţi cu privire la trimiterea plicurilor

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că toţi cetăţenii care au optat pentru votul prin corespondenţă au fost notificaţi cu privire la trimiterea plicurilor. S-au trimis formulare către 35.650 de cetăţeni români din 106 ţări, mai puţin către cei din Afganistan. În această ţară, plicurile pentru voturile prin corespondenţă vor fi trimise cu ajutorul Ministrului Apărării.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că în data de 11 noiembrie 2020 a fost finalizată operaţiunea de transmitere prin e-mail a notificărilor referitoare la expedierea materialelor electorale şi a numărului de expediere (AWB). Notificările menţionate au fost transmise către 35.650 de cetăţeni români care au fost înscrişi în listele electorale pentru votul prin corespondenţă, din 106 ţări. Precizăm că singura ţară către care nu au fost transmise plicurile prin Poşta Română, urmând ca acestea să fie transmise prin intermediul Ministerului Apărării Naţionale, este Afganistan, unde figurează înscrise în listele electorale permanente pentru votul prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare din data de 6 decembrie 2020, 158 de persoane”, a transmis, joi, AEP.

Potrivit srusei citate, plicul expediat către alegători conţine un certificat de alegător, o etichetă pentru sigilarea plicului exterior, un autocolant cu adresa biroului electoral pentru votul prin corespondenţă, un autocolant cu menţiunea „PRIORITY/PRIORITAIRE”, un cod de bare ce asigură identificarea alegătorului, instrucţiuni privind exercitarea dreptului de vot, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Senatului, un buletin de vot prin corespondenţă pentru alegerea Camerei Deputaţilor, un plic interior ce conţine un plic suport în interiorul căruia se află două autocolante cu menţiunea „VOTAT” şi o etichetă pentru sigilarea plicului interior.

Menţionăm că Instrucţiunile privind exercitarea dreptului de vot prin corespondenţă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020 se găsesc atât în interiorul plicului, cât şi pe site-ul www.votstrainatate.ro. Totodată, reamintim că AEP a realizat un clip video menit să ilustreze tehnica votării prin corespondenţă pas cu pas. Atragem atenţia că, potrivit legislaţiei în vigoare, plicul exterior ce conţine buletinele de vot şi certificatul de alegător trebuie să ajungă la biroul electoral pentru votul prin corespondenţă, la misiunea diplomatică sau la oficiul consular, după caz, până la data de 3 decembrie 2020”, a mai transmis AEP.

Instituţia a precizat că, având în vedere contextul internaţional generat de pandemia de COVID-19, inclusiv frecvenţa redusă a curselor de transport, cetăţenii ar trebui să trimită din dimp plicurileşi să se informeze asupra activităţii serviciilor de coletărie din ţara în care locuiesc.

PE ACELAȘI SUBIECT:

DISTRIBUIE ARTICOLUL!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.